Vijesti

ISUS MOJ VJEČNI SUPUTNIK – RADIJSKA RAZMATRANJA S. DIJANE MLINARIĆ

ISUS MOJ VJEČNI SUPUTNIK – RADIJSKA RAZMATRANJA S. DIJANE MLINARIĆ

Ovog tjedna, od 5. do 10. travnja 2021. godine, naša s. Dijana Mlinarić sudjelovat će svojim kratkim poticajnim razmatranjima u emisiji “Duhovni poticaj – Živo vrelo” radio postaje MIR Međugorje. Emisija se emitira od ponedjeljka do subote u 3 sata, te u 7:10.

Radujemo se da vam s. Dijana (koja živi u  u samostanu sv. Terezije Avilske u Gabela Polju) može u ovom milosnom uskrsnom tjednu podijeliti svoje misli i molitve kao plod svoga susreta s proslavljenim Isusom, našim životnim Suputnikom.

https://radio-medjugorje.com/

Duhovni poticaj Živo vrelo 7. travnja 2021.

Obratimo se Gospodinu i upitajmo što On želi

Jedan je čovjek živio i radio na selu. Jednog je dana sjeo i mudrovao nad životom. Vjetrić je lagano puhao, a on je gledao svoju njivu te vidio bundevu i orah kako rastu i rekao: „Bože kako si Ti stvorio tako velik plod bundeve, a tako malu stabljiku na njoj. A gle ovaj orah – tako veliko stablo a tako mali plodovi.“ U tom trenutku jedan mu orah padne na glavu i to ga malo zaboli.

Odmah je pomislio kako je ipak bolje da je sve onako kako je Bog stvorio jer da mu je pala bundeva na glavu – ne bi ga više bilo.

Često i mi, poput ovog čovjeka iz priče, ne znamo što ištemo… i ustrajavamo u nečem svom. Sv. Terezija Avilska je rekla kako ju je upravo to pouzdanje samo u sebe ubijalo. Čovjek se vrti oko samog sebe i to uvijek ima negativnu posljedicu za samu osobu, ali i širu zajednicu.

Izlaz je u tome da se obratimo Gospodinu i upitamo što On želi. Isus ne okoliša kad nama postavlja to pitanje, a niti nas ostavlja izgubljenima kad tražimo Njegovu volju u svom životu. Tada mogu pustiti kad treba pustiti, promijeniti ono što treba promijeniti, prihvatiti ono što treba prihvatiti.

U ovim vremenima vidimo kako je sve je u životu nesigurno, ali je siguran Bog pred čijim licem stojim. Blago čovjeku koji se uzda u Gospodina.

Duhovni poticaj Živo vrelo 6. travnja 2021.

Strah

Vrlo često u ovo uskrsno vrijeme možemo čuti Isusovu poruku i poziv: „Ne bojte se!“

On želi nas i naš život osloboditi svega što nas zarobljava, tako i straha koji nas zaustavlja u nama samima i ne da nam naprijed.

Tamo gdje je Bog prisutan, nema mjesta strahu, Isus naše srce oslobađa svakoga straha. Oslobađa nas straha od samoće i ostavljenosti, on je tu, s nama i uz nas. Oslobađa nas straha od uzburkana mora i silna vjetra, on je uz naš život, on nas prati, on i utišava oluje i smiruje mora. Oslobađa nas straha od tame; on želi biti svjetlo koje nas ne razotkriva i ponižava, ali unosi svjetlo u svaki naš sumrak, u svaku našu tamu i pronalazi nas u našim izgubljenostima.

Neka nas radost i sloboda, koju nam uskrsnuće daruje, vode jedne k drugima. Koraci su tada ubrzani, poletni i slobodni. Isus i dalje dolazi ususret. I nakon uskrsnuća Isus traži susrete sa svojim učenicima, traži pogled u oči onih koji u sebi nose ljubav i želi u toj ljubavi živjeti. Zove nas natrag u Galileju našega života, mjesto prvoga susreta, mjesto prve ljubavi, želi s nama i u nama graditi novi početak, s nama i u nama graditi novi svijet. Uskrsnuće nije samo Isusova osobna pobjeda nad smrću, nego je i naša pobjeda. Pobijedio je smrt i grijeh za nas i zbog nas. I zato…radujmo se. Pobijedio je život.

Duhovni poticaj Živo vrelo 5. travnja 2021.

Isus moj vječni suputnik

Iako je danas svanuo novi dan koji može djelovati posve isto kao i oni prethodni, u srcu znam da nije tako jer Tvojim Uskrsnućem Isuse, sve biva novo, pa i ovaj današnji dan i moja svakodnevica i sve što me otprije muči i sve s čime se borim.

Toliko puta vapim i molim: Isuse učini ovo, ono, ozdravi, napravi, ispuni…Želim da ispunjaš moje sitne prolazne želje, potrebe i očekivanja, onako kako ja hoću. I čak mi se ponekad čini da nisi sa mnom, da si me napustio?

A Ti…Ti Isuse…i danas hodaš sa mnom, Ti si moj vječni suputnik.

Samo ja više pozornosti pridajem vlastitim očekivanjima koja bi Ti po mojim računicama morao ispuniti. A Ti mi želiš darovati neizmjerno više: SAMA SEBE!…Do kraja…I to činiš svaki dan.

Dira me to Isuse, hvala Ti što nikad je odustaješ od mene.

 

 

Kategorija Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

six − 4 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *