Vijesti

Svetkovina sv. Terezije Avilske

Svetkovina sv. Terezije Avilske

Želiš li dobro izmoliti Oče naš, jedno je nužno: ne smiješ se udaljiti od Učitelja koji te je naučio tu molitvu. (Sv Terezija Avilska)

Povodom blagdana karmelske obnoviteljice, crkvene naučiteljice i zaštitnice samostana u Gabela Polju sv. Terezije iz Avile, 15. listopada će biti sveta Misa zbog mnoštva vjernika i štovatelja u župnoj crkvi u 11,00 sati, a predslavit će ju don Damjan Raguž. Na slavlju će biti i generalna poglavarica Majka M. Angelina.

U 8,30 sati u samostanskoj kapeli u Puntu, predslavit će svetu Misu vlč. Zvonimir Badurina Dudić, povjerenik za redovnice Krčke biskupije.

U Zagrebu će svetu Misu na tu dragu nam svetkovinu u 7,00 sati predslaviti o. Anđelko Jozić, karmelićanin. U isto vrijeme bit će sv. Misa  u Hrvatskom Leskovcu koju će predslaviti o. Miljenko Sušac,morfontanac.

U Splitu će sestre proslaviti svetkovinu crkvene naučiteljice  svetom Misom u 18 h u župnoj crkvi. Predslavitelj će biti don Vjenceslav Kujundžić, župnik župe Sv. Josipa na Mertojaku u Splitu.

Dan poslije blagdana, 16.10. u 19 h ima svoj susret Zajednica karmelskih laika. Predavanje će u kripti župne crkve održati don Edvard Punda, duhovnik u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu.

Strmec – svetkovinu svete Terezije Avilske proslavit će u samostanskoj kapeli sa sv. Misom u 19:00.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + 8 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *