Vijesti

Imamo stogodišnjaka na Poredju

Imamo stogodišnjaka na Poredju

Naš štićenik u domu na Poredju, Josip Gašljević, proslavio je svoj stoti rođendan. Rođen je 13. kolovoza 1913. u mjestu Ribari blizu Karlovca. Život ga nije mazio, no, sve je životne teškoće prebrodio zahvaljujući vjeri i u Boga, Mariju i anđeosku zaštitu. I danas redovito svaki dan sudjeluje na sv. Misi u našoj samostanskoj kapeli, na tjednom klanjanju pred Presvetim, u zahvalnosti Bogu za sve što je u životu prošao i doživio. Bistre pameti i još uvijek sposoban svaki dan samostalno šetati, voli pripovijedati o svojim doživljajima i svjedočiti Božju pomoć i blizinu svima koje susretne.

Tako je, povodom stotog rođendana, podijelio svoju životnu priču i sa novinarima Glasa koncila i Zagorskog lista. Glas koncila je objavio članak o njemu 15. rujna 2013. na zadnjoj strani s naslovom “S Marijom do stote”. Zagorski list ima g. Joža kod sebe, na naslovnici je i posvetili su mu sa fotografijama jednu i pol stranu novinskog formata.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen − 11 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *