Početna formacija

BEZGREŠNA OTVORILA VRATA BOŽJEG MILOSRĐA U KARMELU BSI

BEZGREŠNA OTVORILA VRATA BOŽJEG MILOSRĐA U KARMELU BSI

BEZGREŠNA OTVORILA VRATA BOŽJEG MILOSRĐA U KARMELU BSI:

Početak Novicijata  za tri redovničke pripravnice

Da, ustinu su svetkovinu Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, proživjele tako redovničke pripravnice i sestre naše Zajednice. Naime, na uočnicu svetkovine, 7. prosinca započele su svoj Novicijat u našoj redovničkoj Zajednici: s. M. Suzana Terezija (Suzana Kerhanaj) iz Bjelovara, s. Marija Lucija (Lucija Eršek) iz Bistre i s. Iva Marija (Anica Baković) iz Zagreba. Za vrijeme prethodne jednogodišnje redovničke formacije u postulaturi, otkrile su naime, da im je Gospodin pripravio nešto što će samo u Karmelu moći naći, te su odvažno i radosno započele svoj redovnički život. Kao znak novosti života i odgovora na Božji poziv „Dođi, slijedi me!…”, primile su redovničko odijelo i novo ime. Pod Majčinskom zaštitom Presvete Djevice, u radosnom predanju Nebeskom Ocu, na taj su način otvorile vrata svoga srca za ljubav milosrdnog Isusovog Srca.

Na obredu primanja u Novicijat u samostanu u Hrvatskom Leskovcu, okupila se redovnička obitelj kako bi izmolila blagoslov pripravnicama koje su izrazile svoju želju da nasljeduju Isusa, živeći po evanđeoskim savjetima. Tijekom dvogodišnjeg Novicijata, one će nastojati produbljivati Božji poziv i upoznavati način redovničkog života u Karmelu BSI.

Neka Bezgrešna Kraljica Karmela koja ih je zaogrnula karmelskim odijelom, zagovara i posreduje im da gorljivim srcem traže Gospodina, iskuse Njegovo Milosrđe te budu što vjerniji odraz milosrđa Isusovog i Marijinog Srca.