Jubilejska događanja i najave

PROSLAVA JUBILEJA U ZAJEDNICI SESTARA U SPLITU

PROSLAVA JUBILEJA U ZAJEDNICI SESTARA U SPLITU

U našoj zajednici i župi u Splitu svečano je proslavljena 100-ta godišnjica dolaska Sestara Karmelićanki BSI u Hrvatsku.

Na središnjem slavlju u subotu 11. ožujka okupio se velik broj vjernika; uz ostale bili su tu djeca našega vrtića zajedno sa svojim roditeljima – koja su također sudjelovala u animiranju sv. Mise, članovi Zajednice karmelskih laika, sestre iz bližih kuća i Hrvatskoga Leskovca sa našom provincijalnom poglavaricom s. Kristinom Pišković.

Proslava je započela prikazom filma o povijesti i duhovnosti Družbe, nakon čega je sv. Misu predslavio o. Anto Knežević, Karmelićanin, u koncelebraciji sa domaćim župnikom don Josipom Delašem, te solinskim župnikom i dekanom, don Rankom Vidovićem.

Potom su okupljenim vjernicima na čašćenje dane relikvije bl. Marije Terezije od Sv. Josipa. Prvi dan proslave je završio zajedničkim druženjem u kripti crkve.

U nedjelju 12. ožujka ponovno se okupio veliki broj vjernika. Sv. Misu je predvodio don Mario Čagalj, a nakon sv. Mise se također moglo pristupiti čašćenju relikvija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 3 =

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current month ye@r day *