125 GODINA BOŽJE PRISUTNOSTI S NAMA, MEĐU NAMA I PO NAMA

125 GODINA BOŽJE PRISUTNOSTI S NAMA, MEĐU NAMA I PO NAMA

PROSLAVA 125 GODINA POSTOJANJA KARMELA BSI

   karmel bsi c

karmel-bsi-b

U samostanu Karmelićanki BSI, na Vrhovcu 29, u utorak 17. svibnja, upriličena je proslava 125 godina postojanja Družbe koje prepoznajemo kao godine Božje prisutnosti s nama, među nama i po nama. Tom prigodom okupile su se sestre iz svih samostana Provincije, kako bi izrekle Presvetom Trojstvu hvalu i zahvalu za dar Utemeljiteljičinog života, postojanja Družbe te svih primljenih milosti tijekom proteklih godina. U prvom dijelu programa, poticajno predavanje na temu zajedništva održao je p. Stjepan Bolkovac, a potom su sestre u radu u skupinama, izmjeni iskustava i promišljanja, objedinile dojmove zahvalnosti za dar i plodove zajedništva te smjernice za budući hod.

Sveta Misna žrtva koja je potom slavljena, ujedinila nas je toga dana u molitvi na poseban način oko Euharistijskog Vrela Ljubavi, iz kojeg je proteklih desetljeća cijela Družba te svaka sestra ponaosob crpila obilne blagoslove Kristova Srca.

U nastavku dana, redovničke pripravnice – novakinje i postulantice, prikazale su sadržajno bogat scenski prikaz u kojem su podsjetile na koji način je Gospodin pozvao Karmel BSI da po bogatsvu svoje  duhovnosti i karizme bude dar Božji Crkvi i svijetu.

Ovaj dan obilježavanja obljetnice Družbe je također svojevrsna predpriprema za jubilejskih stotinu godina od utemeljenja Karmela BSI na hrvatskim prostorima, čije će obilježavanje započeti na blagdan Bl. Utemeljiteljice, M. Terezije od sv. Josipa.

karmel-bsi2

Odgovori