Video o družbi i svjedočanstva sestara

O Družbi

Duhovnost i povijest Karmela BSI

Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi
U zahvalu Presvetom Trojstvu, Karmelskoj Gospi, bl. Utemeljiteljici i svetima Karmelskog Reda, te našim sestrama koje su nam prethodile i ugradile svoje živote za Karmel Božanskog Srca Isusova, video prikaz o obljetnici Provincije priredile su ss. Karmelićanke Božanskog Srca Isusova hrvatske Provincije svete Male Terezije.

Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi

Povodom stogodišnjice prisutnosti i djelovanja u Hrvatskoj, Karmel BSI želi zahvaliti Trojedinom Bogu za Njegov blagoslov i vrijeme milosti. Tom prigodom nastao je i ovaj video uradak s kojim se ukratko želimo predstaviti.

Laudato TV o našem jubileju

Prilog “Laudato TV” o euharistijskom slavlju kojim je služeno započelo otvorenje jubilarne godine.

Predstavljanje monografije

Svečano je u dvorani ,,Vijenac” Nadbiskupijskog pastoralnog instituta 6. rujna 2017. godine u 19 sati predstavljena monografije 100 godina sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj, autorice s. Marije Zovkić.

Završno slavlje jubileja Stoljeće karmelskog služenja u ljubavi

“Karmel i Božje Srce upućuju na: darovanost, milosrđe i vječnost” Pogledajte prilog o našem slavlju kojeg je učinila LAUDATO TV.

Prijenos Svete Mise završnog slavlja jubileja

LAUDATO TV u sklopu svog programa prenosila je Svetu Misu završnog slavlja našeg jubileja. Na tome srdačno zahvaljujemo.

Dokumentarni film o sestrama u Rusiji

Naše sestre Augustina Mesarić i Mirjam Bubnić već duže vrijeme borave u katoličkoj misijskoj župi Taganrog u Rusiji. Zajedno sa župnikom Rauolom Apariciom podrška su katolicima u većinski pravoslavnoj Rusiji. Don Pavao Crnjac autor je filma i scenarist. Od srca mu zahvaljujemo na trudu koji je uložio u ovaj film.

Svjedočanstva sestara

S. M. Celestina Gavrić
misionarka u Brazilu i na Islandu

Uoči Misijske nedjelje, donosimo svjedočanstvo o redovničkom i misionarskom pozivu naše sestre Celestine Gavrić koju je ljubav prema Gospodinu i dušama odvela 1985. godine u Brazil, a 2002. na Island gdje i danas djeluje. Prilog za emisiju “Svjedočanstva” LAUDATO televizije je uredila voditeljica Tanja Popec.

S. Mirjam Bubnić
misionarka u Rusiji

U emisiji “Jeste li znali?” na Laudato televiziji, koja je bila emitirana 28. listopada 2016. voditeljici Benedikti Vilenica gošća je bila sestra naše Družbe, misionarka u Rusiji, s. Mirjam Bubnić. U prilogu možete upoznati povijest naše Družbe, lik Utemeljiteljice, okolnosti dolaska sestara u hrvatske krajeve, nastanaku i razvoju hrvatske provincije sv. Male Terezije, o misionarskom djelovanju….

S. Petra Mirjam
svjedočanstvo o duhovnom pozivu

“Zašto sam postala Karmelićanka Božanskog Srca Isusova?” Povodom svjetskog dana molitve za nova duhovna zvanja, donosimo svjedočanstvo o svom redovničkom pozivu članice naše Družbe s. Petre Mirjam, koju je snimila i emitirala Laudato TV.

S. Marija Dijana
svjedočanstvo o duhovnom pozivu

Članica naše redovničke zajednice s. Marija Dijana Mlinarić gostovala je u emisiji Laudato televizije ”NOVO SRCE” . Emisija želi približiti gledateljima iskustvo vjere različitih osoba koje su u svom životu otkrili ljepotu i radost susreta sa živim Bogom.

S. M. Antonela
redovnička himna “Hvala redovnika”

Uoči otvorenja Godine posvećenog života, više od stotinu redovnica i redovnika iz različitih redovničkih Zajednica okupilo se zbog ostvarenja jedinstvenog projekta: snimanja himne i spota pod nazivom HVALA REDOVNIKA. U projektu su sudjelovale sestre i novakinje iz naše redovničke zajednice. Donosimo svjedočanstvo s. M. Antonele Pavičić, koja je, o svom iskustvu sudjelovanja u ovom projektu, govorila u emisiji HRT-a „Hrvatska uživo“, 27. studenoga 2014.