BITI KRISTOVA ZARUČNICA

BITI KRISTOVA ZARUČNICA

SLAVLJE DOŽIVOTNOG ZAVJETOVANJA

Dan naše Družbe 02.07. u ovoj jubilejskoj godini hrvatske Provincije radosno je proslavljen u samostanskoj kapeli sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu euharistijskim slavljem koje je predslavio sisački biskup Vlado Košić u koncelebraciji s više svećenika.

Poseban dar tog dana bile su naše sestre: s. Marija Gabrijela od Navještenja (Florina Kolgjeraj), s. Ana Marija od Isusa (Ana Mandarić), s. M. Iva od Svete Obitelji (Iva Sakić) i s. Marijana od Kristova Križa (Marijana Šušić) koje su položile svoje doživotne zavjete. Pozvane od Gospodina u redovnički život, radosno i odlučno očitovale su svoju ljubav i  potpuno predanje Kristu Zaručniku. U tim trenucima darivanja života Bogu, molitvom i podrškom pratile su ih sestre Družbe, roditelji, rodbina i bliske osobe.

U homiliji je biskup Košić najprije izrazio zahvalnost „Bogu i ljudima – Bogu jer je On jedini pozivatelj u redovnički život i darivatelj svih milosnih darova srca i duše kojima je obdario naše sestre, te mnogim dobrim ljudima koji nam u našem životu iskazuju ljubav i dobročinstva i očituju Božju blizinu te donose mir i radost – roditelji, braća, sestre, prijatelji, znane i neznane osobe koje mole za nas i koje nam pružaju potporu.“

Nadalje, obraćajući se prvenstveno sestrama zavjetovanicama, biskup je tumačeći misna čitanja govorio o zaručničkoj ljubavi Krista i Crkve čija slika su redovničke duše, te o radosti i plodnosti života  utvrđenog u Gospodinu i darovanog Njemu.

„U Pjesmi nad pjesmama, u simboličnom govoru riječ je o ljepoti zaručništva u kojem iskazuju međusobno divljenje zaručnik i zaručnica. U toj slici ljubavi naznačena je ljubav Krista i Crkve, Kristove Zaručnice. Riječ je o svima nama koji pripadamo Kristovoj Crkvi,  a vi ste, drage sestre, na poseban način živa slika tog zaručničkog odnosa Crkve prema Kristu. Ta je ljubav jaka, nije sentimentalna, već prije svega životna i puna žive želje da se neprekidno bude zajedno, da Crkva stalno bude blizu svoga Zaručnika. Drage sestre, danas predstavljate Crkvu pred Gospodinom Zaručnikom jer je vaša ljepota duhovna, vaša je vrijednost u ljubavi kojom uzvraćate Onome koji je nas prvi ljubio i život dao za nas. Svjedočite o tom radosno cijeloga života.

Sveti Petar nas u svojoj poslanici poziva na radost koja treba biti utemeljena na Kristovom uskrsnuću. Budite radosne pa makar morale i trpjeti, bit će to samo put sazrijevanja da vaša radost bude potpuna, a s vašom radošću bit će i naša radost veća, radost vaših susestara i radost čitave Crkve Kristove.

Isus nam u Evanđelju govori o životnoj povezanosti trsa i loze. Mi ne možemo bez Krista, On je naš trs, a mi smo Njegove loze. Sestre drage, ostanite uvijek u Kristu i donosit ćete mnogo roda što je volja Oca nebeskoga. Vaš rod neće biti vaša djeca, ali vaš rod će biti mnoga duhovna djeca i mnogi duhovni plodovi: ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Neka vas i sve nas po vama i vašem životu i svjedočanstvu izobilno blagoslovi Bog da ostanemo zajedno životno povezani s Kristom kao što loza ostaje na trsu i samo tada donosi obilne plodove.“

Zahvaljujemo Gospodinu za dar s. Marije Gabrijele, s. Ane Marije, s. M. Ive i s. Marijane. Sestrama zavjetovanicama molimo od Gospodina, po zagovoru Gospe Karmelske i bl. Marije Terezije od sv. Josipa, život vjernosti i ljubavi u darovanosti Srcu Isusovu da njihovi životi budu plodni svetošću za Crkvu i svijet.

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori