Punat: Dan posvećenog života

Punat: Dan posvećenog života

U godini posvećenog života u Biskupiji Krk Dan posvećenog života 2.2.2015 slavili su s ocem biskupom Valterom Županom redovnice i redovnci sa svih otoka Biskupije.

Ove godine prigodno predavanje održao je o. Dominik Magdalenić, karmelićanin obrazlažući pismo pape Franje posvećenim osobama.

Biskup Valter je svoju čestitku i želju posvećenim osobama izrekao nadovezujući se na predavanje, i na tragu pisma sv. Oca pape Franje, redovnički život kao svjedočenje. Biskup Valter naglasio je bitnost svjedočenja PRISUSTVOM. Prisustvo koje će se provoditi šuteći, u ovolikoj galami, galami raznih ideja, raznih stavova. U galami demoćnosti laži. Danas se laž bezočno, otvoreno, agresivno i hladno, zastupa i na tu laž mnogi padaju upravo jer je tako izrečena.

Prisutnost redovničkog života nek djeluje upravo suprotno, blagom nametljivošću. Nametljivost koja osvaja blagošću, koja osvaja istinom, da se istina sam u sebi očituje. Ona slijedi Isusa za koga je rečeno da neće bučiti. Danas, ovo je vrijeme potrebno jednog takvoga nenametljivoga, a opet u isto vrijeme jakoga djelovanja, koje proizlazi od snage Istine. Posebno je u ovo vrijeme opadanja kršćanskog života to Crkvi potrebno, takvim se svjedočenjem može nešto učiniti i redovnici tu imaju nezaobilaznu ulogu.

Nakon sv. Mise u 18.00 u Krčkoj katedrali, ocu biskupu je izrečena zahvala u ime svih posvećenih osoba za svaku pomoć i podršku. Susret je završio radosnim druženjem na domijenku u Biskupskom dvoru.

Odgovori