DANAS ZAPOČINJE XIV.KARMEL -I-JA-DA!

DANAS ZAPOČINJE XIV.KARMEL -I-JA-DA!

Od 6. – 8. 10. 2017. na otoku Krku , a zatim u mjestu Punat održat će se 14. po redu nacionalni susret u duhu Karmela tzv. Karmelijada koja svake godine okuplja brojne mlade iz Hrvatske i BIH. Ovogodišnje geslo bit će dio teksta iz Hvalospjeva ljubavi: “Ljubav nikad ne prestaje.”
U programu će sudjelovati 250 mladih koji su se tijekom proteklog vremena pripremali za ovaj susret. No, pojedini dijelovi programa su otvoreni za sve zainteresirane. Stoga ovim putem pozivamo osobito mlade krčke biskupije da nam se pridruže  u petak 6. 10. 2017. u 18. 30 na krunici i u 19h na svečanoj sv. Misi u krčkoj katedrali. Na našu veliku radost, sv. Misu će predslaviti mons. Ivica Petanjak, a mladi iz Remeta i Hrvatskog Leskovca će glazbeno animirati.
Ukoliko netko želi, također nam se može pridružiti i na Euharistijskom klanjanju koje će se održati u župnoj crkvi u Puntu, u subotu 7. 10. od 22. 30 – 23. 30. te 8. 10., te na nedjeljnoj sv. Misi u 10. 30.
Očekujemo ove godine mlade koji će doći iz Gabela Polja, Splita (Kamen i Sirobuja), Bibinja (Zadra), Rovinja, Rijeke, Zagreba (Remete, Vrhovec, Strmec, Hrvatski Leskovac) i naravno tu su domaćini – mladi iz Punta i krčke biskupije. Ovogodišnja će Karmelijada imati i internacionalni karakter jer će biti prisutna i grupa mladih iz Mađarske.
Nakon sv. Mise program se nastavlja u Puntu koji je već mjesecima u pripremi za ovaj događaj. Očekuje nas zanimljiva večer otvaranja i uz sva iznenađenja koja pripremamo najavljujemo i našu Teodoru Živković iz karmelskog svjetovnog reda kao prvog govornika.
Tijekom čitave Karmelijade s nama će biti p. Branko Zebić koji će nas obogatiti svojim katehezama i propovjedima k. Uz p. Branka, s mladima će biti i župnik župe Punat vlč. Ivica Kordić koji je prepoznao ovaj projekt, podržao ga i ulaže velik trud u organizaciju.
Vrijedan tim od dvadesetak animatora mladih osmislio je radionice, igre za rad u grupi, veselu večer te on line devetnicu za susret i web/face sadržaje.
Ovim putem zahvaljujemo svima na podršci, otvorenosti i trudu, a prije svega na molitvi za mlade i ovaj Susret kako bi prošao u miru, zajedništvu i radosti te ostvario velike duhovne plodove u životima svih onih koji sudjeluju.

Odgovori