DUHOVNE VJEŽBE U 2022.GODINI

DUHOVNE VJEŽBE U 2022.GODINI

“Karmelski život je kontemplativni život. Ovo je dar koji je Duh dao Crkvi sa svetom Terezijom od Isusa i svetim Ivanom od Križa, a zatim i sa mnogobrojnim karmelskim svecima i sveticama. Vjerni ovom daru, karmelski život odgovor je na žeđ suvremenog čovječanstva koje duboko u sebi žeđa za Bogom, žeđ za vječnošću: suvremeno čovječanstvo to često ne razumije i traži ga posvuda. Karmelski život zaštićen je od psihologizama, duhovnjaštva, ili od lažnih posuvremenjavanja koje skrivaju duh svjetovnosti. Ne smijete oponašati poslanje drugih karizmi, već budite vjerni svojoj, da svijetu date ono što vam je Gospodin dao za dobro svih, odnosno živu vodu kontemplacije. kontemplacija nije bijeg od stvarnosti, zatvorenost u zaštićenu oazu, već otvaranje srca i života snazi koja uistinu preobražava svijet, odnosno Božju ljubav.” (Papa Franjo)

– Za one koji žele provesti dane u Božjoj blizini u duhovnim vježbama, upoznati otajstva vjere i duhovnog života kroz duhovna blaga karmelske duhovnosti i karmelskih svetaca, organiziramo  dane ispunjenje duhovno-molitvenim programom.

U našim samostanima održat će se susreti “VIKEND U KARMELU BSI”  za djevojke koje razmišljaju o redovničkom pozivu. Susret započinje u petak, u poslijepodnevnim/večernjim satima, a završava u nedjelju. Duhovna obnova obuhvaća program koji omogućuje trenutke boravka u Božjoj blizini, tišinu srca i osluškivanje Gospodinovog glasa: predavanja na temu razlučivanja zvanja, upoznavanje kriterija za redovnički način života, upoznavanje sa karizmom i duhovnošću redovničkog života, oblicima apostolata redovničke Zajednice, trenuci osobne i zajedničke molitve, mogućnost osobnog razgovora s redovnicom/ redovnicama, svećenikom, susret s redovničkim pripravnicama i njihovo svjedočanstvo poziva… Kroz projekt „Vikend u Karmelu BSI“ pomogli smo mnogim djevojkama koje su tražile Božju volju i željele razlučiti svoj životni poziv: neke su od njih bile pozvane u našu Družbu, druge pak u neke druge redovničke zajednice, neke na život u braku.

ZA INFORMACIJE I/ILI PRIJAVE ZA NAVEDENA DOGAĐANJA MOLIMO OBRATITI SE S. DIJANI PUČKO, DVA TJEDNA PRIJE SUSRETA, NA MAIL ADRESU: s. dijana.pucko@gmail.com

 Ova događanja se odvijaju prema sljedećem rasporedu:

IMJTDuhovne obnove u Karmelu BSI 2022

 

Odgovori