Karmel BSI u Strmcu proslavio jubilej prisutnosti sestara u Hrvatskoj

Karmel BSI u Strmcu proslavio jubilej prisutnosti sestara u Hrvatskoj

 

karmel-bsi-strmec  karmel-bsi-strmec

Nedjelja je, dan Gospodnji! Radujemo se susretu s Njim! Radujemo se posebno danas, 13. studenog 2016., kada naša zajednica sestara karmelićanki BSI u Strmcu Samoborskom svečano slavi i iskazuje štovanje bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa po prisutnom moćniku naše blaženice.

 

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je o. Franjo Podgorelec, OCD, uz koncelebraciju župnika Župe Presvetog Trojstva, u kojoj se nalazi naš samostan, vlč. Marijana Kušenića. Euharistijsko slavlje je animirao Vokalni ansambl Domenike pod vodstvom Ane Benković, koja je ujedno i član Zajednice karmelskih laika. Prisutne su bile naša  provincijalna poglavarica s. M. Kristina i sestre iz Hrvatskog Leskovca, Zagreba, Belice, Poredja i Slavonskog Broda, ministranti koji redovito ministriraju u našoj kapeli, članovi Zajednice karmelskih laika BSI, mladi Karmela BSI, vjernici ovoga mjesta, prijatelji i dobročinitelji. U samu euharistiju uveo nas je film o karmelićankama Božanskog Srca Isusova koji su vjernici pozorno pratili. Predslavitelj o. Franjo se u svojoj propovijedi osvrnuo na pojam postojanosti spomenut u evanđelju današnje nedjelje. ,,Biti postojan znači slušati riječ, vršiti riječ, ali ne jedanput već postojano, ustrajno, jer se ništa ne događa preko noći što je suprotno današnjoj kulturi koja sve želi brzo, ali se na taj način ne ostvaruju plodovi, plodove donose samo oni koji su ustrajni u Božjoj riječi do kraja života…Bog jedini ostaje i Njegova riječ. I tko je u zajedništvu s Bogom ništa mu ne može nauditi. Postojan usprkos nevoljama, protivštinama koje možeš doživjeti, moraš ustrajati u življenju vrednota i vjernosti Božjem pozivu koji si primio po svom krštenju. Postojanost do kraja donosi plodove. Takva je bila bl. Marija Terezija od sv. Josipa. Imala je brojne utjehe od Boga ali je prolazila i kroz brojne nevolje. Po smrti vlastite majke spoznala je koliko blagoslova duši donosi patnja jer ju je ta bol pročistila i ojačala u vjeri.” Potaknuti riječima propovjednika mladi su uputili molitvu Gospodinu moleći za sve vjernike naše župe, domovine kao i za Hrvatsku provinciju karmelićanki BSI i nova zvanja.

karmel-bsi-strmec  karmel-bsi-strmec

karmel-bsi-strmec 

Nakon euharistijskog slavlja slijedila je kratka meditacija i mogućnost da svaki vjernik pristupi moćniku i iskaže svoje štovanje bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa, preporuči se njezinom zagovoru i zahvali za primljene milosti.

Zahvalni svima koji su doprinijeli ovom lijepom euharistijskom slavlju zahvaljujemo i gospodinu Juri Badrovu i gospodinu Vladi Badrovu za snimanje slavlja i fotografiranje.

Svoju radost i zajedništvo podijelili smo i kod zajedničkog nedjeljnog objeda.

s. M. Lidija


Odgovori