“Molitveno posvojenje redovnice”

“Molitveno posvojenje redovnice”

Prelijepa i dragocjena inicijativa zajednice mladih Karmela BSI doživjela je ovih dana svoje ostvarenje. U izvještaju iz pera mladih saznajte o čemu je riječ.

A mi sestre, želimo reći: DRAGI MLADI, HVALA VAM! U NAŠIM STE MOLITVAMA – DRAGOCJENI STE NAM!

 

25. 01. 2015. u 20. 15h u Hrvatskom Leskovcu održao se jedan jaaaako zanimljiv susret čitave redovničke zajednice Karmelićanki BSI (25 sestara) sa nas 50 mladih. Motivaciju za Susret pronašli smo u godini posvećenog života. Željeli smo obilježiti tu godinu baš sa našim sestrama koje za nas uvijek mole, koje nam pomažu da rastemo, koje nas slušaju i koje su nam primjer. Znamo da su (iako izabrane od Boga) i one samo ljudi koji padaju i dižu se te im je svaka podrška dobro došla. Stoga smo odlučili jednom za promjenu, umjesto da tražimo molitvu, da ćemo mi moliti za njih. I tako se u Došašću pojavila ideja “molitvenog posvajanja redovnice”. Javilo se nas pedesetero mladih  i tako sada svaka sestra ima po dva anđela koji će za nju moliti čitavu godinu. No sestre kao sestre…odmah su obećale da će moliti i one za nas.

Bio je to poseban osjećaj kad smo vidjeli kako njih 25 ulazi u dvoranu. Nikad ih nismo vidjeli tako sve na okupu i to je bilo prekrasno. Neke smo vidjeli tek prvi puta , ali vladala je radost i takvo zajedništvo kao da se stalno susrećemo. Sestre su bile sretne i zahvalne, a mi mladi ponosni da možemo napraviti nešto i za njih.

Nadamo se još kojem susretu…a iduću nedjelju sličan će se susret održati između naših mladih prijatelja iz zagrebačke zajednice sa zajednicom sestara na Vrhovcu. Nama je bilo odlično…a sigurno će i njima biti.

Potičemo sve Vas koji čitate ovaj članak da se molite za  redovnike i redovnice i za nova redovnička zvanja. Ukoliko osjetite nutarnji poticaj za to, pridružite nam se i u ovom projektnu “posvojenja” jedne konkretne sestre.

Pozdravljaju vas sve mladi Karmela BSI

iz Hrvatskog Leskovca

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori