ODRŽANE KARMELSKE DUHOVNE VJEŽBE U ŠUTNJI

ODRŽANE KARMELSKE DUHOVNE VJEŽBE U ŠUTNJI
DOJMOVI S DUHOVNIH VJEŽBI U ŠUTNJI KOJE SU ODRŽANE U NAŠEM SAMOSTANU U HRVATSKOM LESKOVCU OD 20.-22. SVIBNJA 2022.
Na samom početku programa dirnule su me riječi da ste molile za nas. Hvala vam na tome. Hvala i na ljubavi, prihvaćanju svakoga od nas upravo onakvima kakvi jesmo, na jednostavnosti, prepuštenosti Božjem djelovanju preko vas. Hvala na iskrenosti i trudu da nam približite i one odaje u kojima još ni same skupa s nama niste bile. Jednako hvala na tumačenju onoga gdje ste i same bile. Savjeti proizišli iz vlastitog shvaćanja i iskustva susreta s Isusom jasni su i jednostavni. Bilo mi je lijepo i ohrabrujuće čuti konkretne primjere i kritike tj. usmjeravanja laika koje ste navodili. Isto tako, susret su uljepšale i misli odnosno citati svetaca koje ste citirale te uklopile u cjelokupno izlaganje. Pravo je osvježenje bilo boraviti s osobama snažnog duha pa sam se s ovih vježbi vratila, slikovito rečeno, kao da sam bila nekoliko mjeseci na godišnjem odmoru. Ni najbolji svjetski govornik ne može dotaknuti drugu osobu, zato Bogu hvala na svim milostima i na vašim molitvama.
Katarina
+! Hvala vama, dragim sestrama Diani i Marini što ste poput dva radosna i kontemplativna anđela prenosile nama okupljenima Božju Riječ i iskustveni nauk svete Terezije od Isusa i svetog Ivana od Križa.
U ponekim trenutcima sam otkrila svoje manjkavosti i nije mi bilo drago, obećajem da ću na tome ponovo raditi, a ne prepustiti stvari slučaju.
I ne daj, Bože, odustati. Prevrijedno je, zaslužuje najveću pozornost, pažnju i osluškivanje.
Posebno mi je “zazvonila” rečenica da sve što nas dovodi do dragog Boga je dobro, to sam posebno pohranila u moju arhivu.
Bog vas blagoslovio i čuvao u apostolskom i duhovnom radu.
Anica
Putovanje u zamak duše

Odgovori