Osmi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Osmi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Osmi dan: DONIJETI MIR

„Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.ˮ (Iv 14,27)

Meditacija: Mir je bio velika nakana Majke Marije Terezije. U svojim samostanima i domovima sv. Josipa htjela je stvoriti skladni i obiteljski ugođaj u kojemu su pojedinci mogli doći do mira s Bogom, s drugima i sa samima sobom. Ona nam preporučuje: „Molite! I sve se mirno rješava.ˮ Međutim, Majka Marija Terezija išla je i u trag onome što ugrožava mir i pokazala kako kroz nezadovoljstvo nastaje nemir te kako su često ponos, težnja za moći i posjedovanjem krivi za ugrožavanje mira u svijetu. Mir započinje u malome, u našim srcima. Molimo Boga za mir u našim srcima i u cijelome svijetu.

Molitva: Milosrdni Bože, Ti si Bog mira i pomirenja. Mir s Tobom je izvor mira među ljudima. Nepravda i nemir ugrožavaju svijet i naš osobni život. Pomozi nam da se zalažemo za mir u obiteljima, zajednicama i crkvama, među narodima i nacijama. Učini nas oruđem svoga mira i usliši našu molitvu u našoj potrebi…

 

Odgovori