PAPIN POZIV NA MOLITVU SVETE KRUNICE U MJESECU LISTOPADU

PAPIN POZIV NA MOLITVU SVETE KRUNICE U MJESECU LISTOPADU

Papa Franjo je pozvao vjernike diljem svijeta da tijekom mjeseca listopada mole krunicu svaki dan, te da se tako, u zajedništvu i pokajanju, kao Božji narod, sjedine u molitvi Blaženoj Djevici Mariji i svetom arkanđelu Mihaelu da štite Crkvu od đavla koji želi podijeliti kršćansku zajednicu. Ta posebna molitvena zauzetost počet će 1. listopada na spomendan svete Terezije iz Lisieuxa, a svrha joj je da se Crkva, sve više svjesna pogrešaka i zloporaba, obnovljenom zauzetošću bori protiv zla kako ono ne bi nikada prevladalo.

Uz sv. krunicu, molive koju je Papa preporučio su:

Pod obranu se Tvoju utječemo, sveta Bogorodice. Ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibli vazda oslobodi. Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, Posrednice naša, Zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči. Amen.

Sveti Mihaele, arkanđele, brani nas u boju; proti pakosti i zasjedama đavolskim budi nam zaklon! Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo, i ti, vojvodo vojske nebeske, Sotonu i druge duhove zlobne koji svijetom obilaze na propast duša božanskom jakošću u pakao protjeraj! Amen!

Odgovori