POHOD MOĆNIKA BLAŽENE MARIJE TEREZIJE OD SV. JOSIPA SVETIŠTU GOSPE BRZE POMOĆI

POHOD MOĆNIKA BLAŽENE MARIJE TEREZIJE OD SV. JOSIPA SVETIŠTU GOSPE BRZE POMOĆI

Kako smo se nadali da će moći naše blažene M. Marije Terezije od sv. Josipa ostati u Slavonskom Brodu nakon Bijele nedjelje u Devetnici klanjanja za duhovna zvanja, zamolili smo dekana prečasnog Ivana Lenića da na hodočasnićki dan 8. svibnja u svetištu Gospe Brze Pomoći nakon svetih Misa hodočasnicima na čašćenje izloži relikvijar s moćima naše Blaženice. Župnik je spremno prihvatio i povezao s molitvom za svećenička i redovnička zvanja. U ozračju Svjetskoga dana molitve za duhovna zvanja uz Nedjelju Dobrog Pastira u mjesecu svibnju posvećenom Blaženoj Djevici Mariji došla je i molitva s nebeskih visina za zvanja u Crkvi Kristovoj naše Blaženice.

U dopisu župama Brodskog dekanata i regije dekan Lenić ovako je napisao: O 100. obljetnici dolaska Sestara Karmelićanki Božanskoga Srca u Hrvatsku, a vrednujući njihovu plodnu prisutnost i u našem Gradu, uz dopodnevne mise u 8,30 h i 10,30 h među nama će biti relikvije njihove blažene utemeljiteljice Marija Terezije od sv. Josipa.

Misna slavlja predvodio je o Mato Miloš, karmelićanin kojeg je pozvao prečasni dekan. Vjernici su prije svetih Misa u 8,30 sati i u 10,30 sati častili relikvije blažene utemeljiteljice Marije Terezije od sv. Josipa, a sestre zajedno s karmelskim laicima predvodile su molitve i pjesme.

U duhovno snažnom ozračju bila su Euharistijska slavlja. O. Mato  je u homiliji govorio o svecima i svetosti te o povezanosti Bl. Marije Terezije od sv. Josipa s Majkom Božjom već od njenog ranog djetinjstva. Jednostavnim riječima iz kojih je zračila sinovska odanost Djevici Mariji naš karmelićanin okupljene hodočasnike potaknuo je da se u svim duhovnim opasnostima utječu Mariji kao što je to učinila i Bl. Marija Terezija od sv. Josipa.

Nakon svetih Misa u zajedništvu sa sestrama iz Hrvatskog Leskovca, Poredja i Zagreba jedna drugoj smo posvjedočile kako se osjećamo iznutra ispunjene nakon ovih euharistijskih slavlja.

Po molitvama mnogih srdaca i po zagovoru naše blažene Utemeljiteljice dogodilo se nešto doista lijepo.

Zahvalne smo Bogu, okupljenim vjernicima, posebno prečasnom dekanu I. Leniću. U našim srcima ne prestajemo zahvaljivati za Božja iznanađenja u svetištu Gospe Brze Pomoći.

s. M. Monika

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori