PRISTIGLE ČESTITKE ZA SLAVLJE JUBILEJA….

PRISTIGLE ČESTITKE ZA SLAVLJE JUBILEJA….

Karmel Marija Bistrica

Mnogopoštovana s. Kristina!

Neizmjerno se radujemo štoVam možemo čestitati stotu obljetnicu prisutnosti Vaše Družbe na tlu Hrvatske. Gospodinu zahvaljujemo za sve ono dobro koje su članice vaše Družbe učinile siromasima svake vrste – od djece do staraca – po cijeloj našoj Domovini i šire. Vaša prošlost neka bude zalog budućnosti da i nadalje možete Boga u svima gledati, Bogu u svima služiti i Njega u svima ljubiti! (…) Rado ćemo Vas pratiti molitvom i radujemo se svakom Vašem novom zvanju koje će prenositi diljem Lijepe karizmu Vaše Utemeljiteljice nakalamkljenu na mnogostoljetno stablo Karmelskoga Reda. Bog Vas blagoslovio!

U ime svih sestara još jednom čestita Jubilej i sestrinski pozdravlja

s. M. Petra od Presvete Euharistije

 

 

Poštovana s. Kristina,

Hvala Vam za poziv! Nisam u mogućnosti sudjelovati na ovom Vašem velikom slavlju zahvale Gospodinu za vašu stoljetnu prisutnost u Hrvatskoj, ali ću u duhu biti i moliti s vama.

Čestitamo Vama i sestrama važnu obljetnicu 100 godina vaše prisutnosti u Hrvatskoj, sa željom da i dalje živite radosno, strpljivo i velikodušno u služenju našem hrvatskom narodu.

s. M. Anemarie Radan, provincijalka
sa sestrama SMI Splitske provincije sv. Josipa

 

 

Poštovana s. Kristina i drage sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova!

Radujemo se  s vama i čestitamo vam 100-u obljetnicu vaše prisutnosti i djelovanja u Hrvatskoj!

Zajedno s vama zahvaljujemo Gospodinu za stoljeće karmelskog služenja u ljubavi, za sve milosti i njegovo vodstvo kroz vašu povijest. Svojom molitvom, životom i djelovanjem učinile ste svoju prisutnost dragocjenom u ovom našem vremenu i na ovim prostorima (….).

Molimo Božji blagoslov za svaku članicu vaše Provincije, a vaša prisutnost i djelovanje neka prati posebna zagocor vaše utemeljiteljice blažene Marije Trezije od sv. Josipa.

U ime redovničke zajednice Klanajteljica Krvi Kristove iskreno vas pozdravlja

s. Ana Marija Antolović, regionalna poglavarica

 

 

Poštovana s. M. Kristina,

dok Bogu zahvaljujem za vaših 100 sto godina prisutnosti i djelovanja u Hrvatskoj i za doprinos koji u duhu vaše karizme činite za hrvatski narod, ali i svakog čovjeka u Domovini, od srca  vam čestitam i zahvaljujem na pozivu koji ste mi uputili.

Budući sam već ranije preuzeo obvezu ovom čestitkom vam izražavam svoju blizinu i sjedinjenje u duhu i molitvi za sve vas sestre i za vaše poslanje te zazivljem obilje Božjeg blagoslova i mira.

Srdačan pozdrav!

U ime sve braće salezijanaca,
don Pejo Orkić, provincijal

 

 

Poštovana s. Kristina,

Zahvaljujem na pozivu da sudjelujem u proslavi 100 .godišnjice djelovanja karmdelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj.Od srca Vam čestitam na tom lijepom jubileju! Nažalost, 17 rujna 2017. Bit ću odsutan iz Zagreba zbog ranije preuzetih obveza. Svakako ću s Vama i vašim sestrama biti povezan u molitvi.

Srdačan pozdrav u Kristu,

p. Dalibor Renić S.J.

 

 

Mnogopoštovana sestro Kristina!

Čestitam Vam dan zahvale Bogu za 100 godina prisutnosti i djelovanja Karmela BSI u Hrvatskoj, riječima blažene Majke Terezije od sv. Josipa: „Blagdan zahvalnosti za Karmel Božanskog Srca Isusova, dan je sreće i slavlja za sve!“ I doista neka je tako. Slavite taj dan, zahvaljujte Bogu za sve milosti koje vam je udijelio Gospodin svih ovih godina. Izvršite želju svoje blažene Majke Marije Terezije od sv. Josipa: „To je želja moga srca za vas da osvojite tisuće i tisuće duša za Boga svojom nježnošću i žrtvama punim ljubavi.“ (…) Želja mi je da ostenete vjerne karizmi blažene Majke: „Kaarmelićanke BSI neka s karmelskih viisna kao anđeli utjehe i mira silaze k ljudima punim bola i nemira.“ Žao mi je što ne mogu radi neodgodivih obveza, sudjelovati na euharistijskom slavlju. U molitvi i mislima bit ću s vama, jer mi je KBSI pri srcu. (…) Prataio vas zagovor blažene Djevice Marije, Kraljice Karmela, sv. Josipa i blažene Majke Marije Terezije od sv. Josipa.

o. Mato Miloš, OCD

 

 

Poštovana sestro Povincijalko!

Zahvaljujem na ponuđenoj mi časti da sudjelujem u proslavi stogodišnjeg djelovanja Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Hrvatskoj. Nažalost, neću moći biti tijelom nazočan, ali ću moliti za Vašu zajednicu da joj stoljeća ne prave poteškoće koje svojom revnošću i ljubavlju Božanskog Srca Isusova ne biste mogle nadvladati. Zasigurno ćete u tome uspjeti ako budete tražile iskonsku slobodu  djece Božje i ako svednevice budete nastojale ”Živjeti u pokornosti Isusu Kristu, Njemu služiti vjerno čistim srcem i dobrom savješću”. Tako ćete trajno ostati u „Božjem vrtu“ na spasenje svojih duša i onih s kojima radite i koje susrećete. Neka Vas Božansko  srce grije svojom ljubavlju da ne klonete nego da i nadalje svjedočite da postoji Ljubav koja sve oživljuje.  Moje iskrene čestitke i na mnogaja ljeta!

p. Nikola Stanković, DI

Odgovori