Proslavljena svetkovina sv. Male Terezije u Zagrebu

Proslavljena svetkovina sv. Male Terezije u Zagrebu

Hrvatska provincija sestara Karmelićanki BSI, samostan u Zagrebu, vrtić i dječji dom pod zaštitom su sv. Male Terezije te smo svečano proslavili njezin blagdan 1. listopada u našoj zajednici u Zagrebu. Uključili smo se svi u trodnevnu pripravu koja se sastojala od bogatog duhovnog programa.

Svete mise predslavila su braća karmelićani:  o. Stipe Tomić, o. Dražen Marija Vargašević i o. Tadej Perica. Svakog dana trodnevnice nakon Svete mise održan je i prigodni duhovni program koji su animirale naše sestre novakinje i juniorke te Mladi Karmela BSI iz zagrebačke zajednice. Pred moćima sv. Male Terezije molili smo njezin zagovor za razne nakane, osobito kreposti koje su resile njezin život, a i nama su toliko potrebne, poput poniznosti, vjere, ljubavi i djetinjeg pouzdanja u Nebeskog Oca.

Drugu večer čuli smo kroz dva svjedočanstva duhovnog zvanja kako su s. Maja od Raspetog Krista Kralja i karmelićanski bogoslov br. Mario Ivan od sv. Mihovila Arkanđela odgovorili na Božji poziv i ljubav. Priliku za bolje međusobno upoznavanje i zajedništvo karmelske obitelji imali smo i na zajedničkom susretu sestara i braće, bogoslova koji su tu večer prisustvovali trodnevnici s odgojiteljem o. Draženom.

Zadnju večer održano je bdijenje na kojem su karmelski mladi izveli scenski prikaz o Maloj Tereziji „Isusova ništica“, a o. Dražen Marija i s. Maja Pavla animirali su Lectio Carmelitana i euharistijsko klanjanje u duhu prikazanja sv. Male Terezije Milosrdnoj Ljubavi. Naše sestre novakinje podigle su ozračje bdijenja kroz uglazbljene pjesme sv. Male Terezije.

Na sam blagdan Svete mise predslavili su don Anton Šuljić te fra Tomislav Glavnik koji je Malu Sveticu približio najmanjima – našoj djeci iz vrtića i doma koja su zajedno sa tetama odgojiteljicama i sestrama radosno sudjelovala i animirala misno slavlje.

Fotogalerija.

Odgovori