SLAVLJE PRVOG REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA: ZAVJETOVANO SRCE

SLAVLJE PRVOG REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA: ZAVJETOVANO SRCE

SLAVLJE PRVOG REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA:

ZAVJETOVANO SRCE

Na svetkovinu Bezgrešnog Začeća, u trenucima dok je sv. Otac Franjo u Rimu slavio  sv. Misu na kojoj je učinio simboličan čin ostvaranja svetih vrata, čime je započela jubilarna Godina milosrđa u provincijlanoj kući Karmela Božanksog Srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu, s. Petra Mirjam od Božje Prisutnosti (Petra Milotić), posvetila je svoj život Bogu ljubavi i milosrđa po polaganju prvih redovničkih zavjeta.

Svečanost zavjetovanja je okupila obitelj i rodbinu novozavjetovanice te sestre iz njene redovničke zajednice koje su za ovu prigodu pristigle također iz drugih samostana. Euharistijsko slavlje je predslavio p. Miljenko Sušac, s.m.m. On je u homiliji istaknuo ljepotu i vrijednost života po evanđeoskim savjetima siromaštva, čistoće i poslušnosti koji će za novozavjetovanu sestru biti put nasljedovanja Isusa… Dan zavjetovanja je jedna nova polazna točka jer je život s. Petre Mirjam zadobio je jedno uzvišenije značenje: njen život je sada posvećen Bogu.

Čestitamo dragoj sestri i želimo da pod  okriljem Srca Marijina,  po uzoru bl. Marije Terezije od sv. Josipa  bude zagledana u Kristovo Božansko Srce,  te životom ljubavi i zadovoljštine utažuje njegovu žeđ za dušama i na taj način i sama postane odraz Božje prisutnosti u svijetu.

    Sorry, photo gallery is empty.