Susret mladih u Budimpešti

Susret mladih u Budimpešti

Mi sestre animirale smo susret za mlade – studente i radničku mladež, koji se održao u katoličkom caffe baru „Loyolacaffe“ u Budimpešti, 16. ožujka od 21 do 23 h. Zidove caffe bara krasili su plakati s fotografijama i citatima iz života naših zajednica u Mađarskoj i svijetu. Susretu su se pridružili  i karmelski mladi iz Gyemere kao animatori pjesama i igre. Susret je započeo u 20 sati svetom misom za mlade u dupko ispunjenoj crkvi. Nakon mise smo kroz raznoliki program predstavili naš Karmel: duhovnost, apostolat i zajedništvo.

Otpjevali smo na početku karmelsku himnu, predstavili proroka Iliju kroz bans „Prorok Ilija“ koji smo prevele na madjarski, a mladi su nam se sa zadovoljstvom pridružili.

Potom je uslijedila igra poštara u kojoj smo tražili karmelske svece sakrivene po raznim mjestima prostora, uslijedio je poticajni video „Jesus is always with you“, u kojem se vrlo interesantno vidi kako je Isus uvijek uz nas i kako često nismo svjesni njegove prisutnosti. A kako mi nastojimo živjeti prisutnost i prijateljstvo s Isusom u Karmelu, pokazale smo kroz prezentaciju o našoj Družbi, posebno o zajednicama u Mađarskoj.

Bansom Trading My Sorrows (Yes, Lord!) svi zajedno otvorili smo Bogu u radosti svoja srca i predali mu sve što nosimo. A da susret bude uz slavlje, druženje i igru što ljepši, završili smo ga zahvalnošću Isusu klanjajući mu se u Euharistiji u kapeli isusovačkog kolegija u čijem je sklopu caffe bar. Prožete radošću i zahvalom Njemu i Majci Mariji za sve milosti koje udjeljuje nama i mladima, u molitvi za što više mladih duša koje će mu se darovati u obiteljskom ili posvećenom životu, koračamo u nadi za procvat Crkve na mađarskom tlu.

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori