Blagdan sv. Male Terezije

Blagdan sv. Male Terezije

U utorak, 1. listopada 2013. se u našim Dječjim vrtićima sv. Male Terezije, Kući sv. Terezije od Djeteta Isusa i samostanu sv. Male Terezije u Zagrebu posebno obilježavao blagdan sv. Male Terezije.Pozvani su bili svi, a posebno naše obitelji, roditelji, bake, djedove i štovatelji sv. Male Terezije da se uključe u prigodni program:

Zagreb

Trodnevnica 28., 29. i 30. rujna 2013. u 19:00 sati, samostanska kapela sestara karmelićanki BSI: sveta misa, predvode: o. Viktor Grbeša, o. Dario Tokić i o. Dražen – Marija Vargašević

1. listopada 2013.
08:30 sati: sveta misa, predvodi: don Anton Šuljić
18:00 sati: sveta misa, predvodili: pomoćni zagrebački biskup msgr. Ivan Šaško, vlč. Anton Šuljića i bogoslovia sa Svetog Duha fra Josip i fra Vjekoslav
Liturgiju animirala djeca, roditelji i odgojitelji iz vrtića i doma. Odgojitelji su s djecom naučili pjevati pjesme poput Terezijo mali cvijete i Zdravo ružo Isusova, a glazbeno su ih podržali s gitarom, violinom i sintisajzerom roditelji Tomislav Vasilj, Terezija Grilec Nežmahen i Eva Kirhmayer Bilić. Biskup Šaško blagoslovio je ruže koje je dobio svaki štovatelj svete Male Terezije.

Belica

Priprema: svakodnevna molitva ispred kipa sv. Male Terezije uz dvije pjesme o njoj i malu molitvu za njezin zagovor i pomoć za djecu i roditelje.

1. listopada 2013.
10:00 sati: sveta misa i blagoslov djece

Popodne: posjet prijatelja iz prvog razreda. Pozvali smo ih da čujemo njihova školska iskustva i da se zajedno radujemo i igramo na dan našeg vrtića.

Za roditelje smo pripremili malo iznenađenje. Djeca su nacrtala portret male svetice koji su im darovala.

Split

18:00 sati, župna crkva: sveta misa, predvodio don Jakoslav Banić.

Punat

18:00 sati, župna crkva u Puntu: sveta misa, predvodio vlč. Ivica Kordić
Liturgiju su animirala djeca i roditelji našeg i Dječjeg vrtića Lastavica, te župski dječji zbor.
Nakon mise druženje ispred crkve uz delicije puntarskih mama i baka.

Hrv. Leskovac

17:00 sati, samostanska kapela u Hrv. Leskovcu: sveta misa, predvodio pater Bolkovac.

Nakon mise druženje.

Strmec Samoborski

17:00 sati, kapelica Srca Isusova sestara karmelićanki BSI: sveta misa, predvodio Vjekoslav Pavlović, župnik župe Stupnik-Lučko.
Liturgiju su animirala djeca dječjeg svojim pjevanjem.
Nakon mise blagoslov ruža i zajedničko druženje.

Bibinje

17:00 sati, crkva Velike Gospe: sveta misa, predvodio vlč. Igor Vikić.

Već prije 17 sati dvorište ispred crkve bilo je prepuno mališana u žutim majicama. Na kraju Mise bio je blagoslov djece i ruža, koje je svako dijete poklonilo svojoj majci. Zatim je uslijedio kratki program. Vrlo živo i glasno djeca su otpjevala nekoliko pjesama posvećenih Maloj Tereziji i Djevici Mariji. U organizaciji programa vidio se zajednički rad sestara i odgajateljica. Posebni ugođaj i veseli ritam dala je s. Svjetlana koja je na sintesajzeru pratila raspjevanu djecu.

    Sorry, photo gallery is empty.

Ovom prilikom najavljujemo i “Hodočašće u nutrinu”, duhovne vježbe u šutnji za mlade s temom: “Na Malom putu sa sv. Terezijom od Djeteta Isusa”.

Odgovori