Za Tebe sam rođena – nove postulantice u Karmelu BSI

Za Tebe sam rođena – nove postulantice u Karmelu BSI

Tvoja sam Gospodine, za Tebe sam rođena, što želiš učiniti sa mnom? – riječi su pjesme sv. Terezije Avilske iz kojih je uzeto geslo 500-te obljetnice njezina rođenja koju slavimo 2015. godine. Otkrivaju nam cijeli jedan život primljen i življen kao uzdarje na Božju ljubav, život posvećen Bogu u potpunosti. Sveta Majka Terezija je duhovna majka cijelog Karmelskog reda kojem je pripojen i naš Karmel Božanskog Srca Isusova, za što je žarko molila i zalagala se naša utemeljiteljica bl. Marija Terezija od sv. Josipa.To je bilo ostvareno upravo po zagovoru sv. Majke Terezije za što, po želji blažene Utemeljiteljice, svake godine zahvaljujemo devetnicom pjevajući Tebe Boga hvalimo.

Ove godine u ozračju terezijanskog Jubileja i Godine posvećenog života, zahvaljujemo Bogu za milost što je 28. prosinca 2014. naš Karmel BSI obogaćen životima nove četiri postulantice: Suzane Kerhanaj iz Bjelovara, Lucije Eršek iz Bistre te Antonie Ljubičić i Anice Baković iz Zagreba. Odgovarajući na Božji poziv, zajedno sa sv. Majkom Terezijom i one mogu reći: Tvoja sam Gospodine, za Tebe sam rođena, što želiš učiniti sa mnom?! To započinju intenzivnije otkrivati kroz redovničku formaciju, zajedno sa voditeljicom postulata s. Majom Pavlom u našoj zajednici u Zagrebu.

Čestitamo im, želimo i molimo da ustraju u duhovnom pozivu te budu potpuno Gospodinove, pronalazeći puninu i radost života živeći Njegovu volju!

Odgovori