Bezgrešna Djevica dala mi je karmelsko odijelo

Bezgrešna Djevica dala mi je karmelsko odijelo

Bezgrešna Djevica dala mi je Karmelsko odijelo… (Bl. Elizabeta od Presv. Trojstva)

     U provincijalnoj kući Družbe u Hrvatskom Leskovcu, blagdan Bezgrješnog  Začeća bio je osobit dan milosti i blagoslova. Naša draga Bezgrješna Gospa  je zaogrnula svojim karmelskim odijelom svoju štovateljicu Petru Milotić.

Putevi života vođeni rukom Božje providnosti i Marijine zaštite, doveli su je iz rodnog Pazina do Gore Karmela i Isusovog Božanskog Srca. Godina postulature bila je ispunjena upoznavanjem ljepote predanja Gospodinu i služenju bližnjima. Čežnja da se učini novi korak uspona na goru Karmel je rasla sve do blagdana Bezgrešne…

Tijekom obreda primanja u novicijat, u nazočnosti redovničke obitelji, izmjenjivale su se zahvalnost Gospodinu na daru redovničkog zvanja i srdačna  molitva. Trenuci su to kada uvijek iznova doživimo kako je snažna Božja trojstvena  ljubav zbog koje se ostavlja sve, da bi se prihvatilo nju kao dragocjeni biser! Predvodeći obred ulaska u novicijat, provincijalana poglavarica s. Kristina je nadahnutim riječima povezivala značenje blagdana Bezgrješne i početka redovničkog života s. Petre Mirjam.

Obukavši po prvi put karmelsko odijelo zaručnice Kristove i dobivši novo ime, s. Petra Mirjam je iz duše ispunjene radošću svojim prelijepim glasom zapjevala i zasvirala Presvetoj Mariji: „Dajte mi sladak pjev…da ga poklonim Njoj, navijek Blaženoj“ Po završetku obreda, sve su nazočne sestre slavljenici izrazile srdačne čestitke i želje. Radost novog života s Isusom, s. Petra Mirjam je podijelila zatim i sa svojom najbližom obitelji.

Zahvaljujemo Gospodinu i bezgrešnoj Kraljici Karmela na njihovoj vjernoj ljubavi i na daru svakog novog poziva. Neka ljubav Kristovog i Marijinog Srca ispunja i oblikuje dušu svake redovničke pripravnice i sestre.

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori