Dar providnosti i ljubavi nebeskog Oca za 125. rođendan Družbe

Dar providnosti i ljubavi nebeskog Oca za 125. rođendan Družbe

Slavlje prvog redovničkog zavjetovanja

U subotu, 2 srpnja 2016., na jubilarnu 125. godišnjicu svog utemeljenja, Karmel BSI primio je od Gospodina milosni dar dvije novozavjetovane sestre. Naime, polaganjem svojih prvih redovničkih zavjeta, Družbi su se pritjelovile s. Katarina Terezija od Providnosti Božje Ljubavi (Katarina Marčinković) i s. M. Antonela od Nebeskog Oca Stvoritelja (Antonela Pavičić). Tom prigodom je misno slavlje predvodio p. Dario Tokić, OCD, u koncelebraciji sa vlč. Darkom Pažunom, fra Josipom Blaževićem i vlč. Mijom Matoševićem. Praćene molitvom sestara koje su za tu prigodu došle iz raznih samostana Družbe, rodbine i bliskih osoba, novozavjetovanice su radosna srca tijekom obreda zavjetovanja očitovale svoju želju da „ljube Boga svim srcem u čistoći, prigrle siromaštvo Gospodina našega Isusa Krista i njegove Majke te Mu prikažu dar svoje poslušnosti.“

U homiliji je p. Dario Tokić istaknuo značenje i ljepotu Bogu posvećenog života po evanđeoskim savjetima kao darovanost života uzvišenim idealima, a ima milosnu vrijednost za redovničku Zajednicu, Crkvu i svijet.

Nakon homilije i samog čina polaganja zavjeta, kao znak da su se posvetile Bogu i službi Crkve pod zaštitom Karmelske Gospe, sestre su primile znakove redovničkog zavjetovanja: crnu koprenu, križ, karmelski plašt i krunicu.

Nakon Euharistijskog slavlja, radost zavjetovanja je nastavljena u ozračju radosnog zajedništva sa rodbinom, uzvanicima i susestrama.

Sestrama Katarini Tereziji i s. M. Antoneli želimo i molimo da u svetosti i vjernosti žive svoju darovanost Gospodinu.

 

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori