Gospa Karmelska

Gospa Karmelska

PROSLAVA GOSPE KARMELSKE U KARMELU BOŽANSKOG SRCA ISUSOVA

Od samih početaka Karmela pa sve do danas braća i sestre su nastojala oblikovati svoje živote po primjeru Marijinu. Karmel u Mariji vidi svoju Zaštitnicu, Majku, Sestru i Uzor. Stoga i mi sestre u zajedništvu sa svim našim laicima i prijateljima želimo posebno obilježiti ovaj dan i iskazati svoju ljubav Majci. Raduje nas činjenica kako mnogi vjernici, a osobito mladi žele posvetiti svoj život Mariji i kroz nošenje Škapulara živjeti u Njenoj prisutnosti te uz Njenu pomoć i zaštitu nasljedovati Isusa.

Stoga vas sve pozivamo u subotu 16. 07. 2016. na dan naše Majke i “Zaštitnice Karmela” na Svetu Misu u 9 ujutro i u 19 sati navečer u kapeli Sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu. Jutarnju Sv. Misu će predslaviti vlč Mijo Matošević, a večernju p. DARIO TOKIĆ, KARMELIĆANIN. Toga će dana biti i prigoda primanja Škapulara. Ukoliko je netko zainteresiran svakako je potrebno javiti i pripremiti se na taj čin.  Najvažnija je ona osobna priprema i raspoloživost srca te konkretna odlučnost da s Marijom hodimo kroz život. Uz to je jako važno poznavati povijest nastanka Škapulara, tko ga može primiti, kako se nosi i koje sve duhovne milost Škapular podrazumijeva. Zbog milosti primanja potpunog oprosta preporučujemo svima koji primaju taj dan ili već nose Škapular da se prethodno ispovijede. Kroz zajednički susret na dan primitka Škapulara prolazi se kratki obred primanja.

Na našim mrežnim stranicama postoji vrlo detaljno objašnjenje što je to Škapular, kako se prima i kako se nosi. No, ovdje bi samo htjeli istaknuti dvije velike istine o Škapularu koje odražavaju ono najvažnije. Prvo, neprestana zaštita Presvete Djevice na putu života i času prijelaza u vječnost. Drugo, spoznaja da se pobožnost prema njoj ne može ograničiti na molitve i pobožnosti, nego mora predstavljati „habit“, tj. stalno odredište vlastitog kršćanskog ponašanja, satkanog od molitve i nutarnjeg života, po učestalom primanju sakramenata te stvarnog vršenja djela duhovnog i tjelesnog milosrđa. Ako se škapular nosi na takav način, onda vanjski znak – blagoslovina – i osobni stav nositelja čine jedinstvo koje nam pomaže primiti velika obećanja.

Očekujemo vas srdačno u zajedništvu Euharistije u Hrvatskom Leskovcu 16. 07. u 19h, a svi zainteresirani za Škapular neka se jave e-mailom na s.marijadijanakbsi@gmail.com ili na broj telefona samostanske porte 01/6578450. Bitno je ostaviti svoje podatke (ime i prezime i broj mobitela) zbog pripreme.

Božji blagoslov

s. Marija Dijana

Odgovori