DEVETNICA SV. TEREZIJI OD ISUSA, NAUČITELJICI CRKVE

DEVETNICA SV. TEREZIJI OD ISUSA, NAUČITELJICI CRKVE

UVODNA MOLITVA

Svemogući Bože, tijekom ovog devetodnevnog hoda sa svetom Terezijom od Isusa, molim te da mi po njezinom zagovoru umnožiš vjeru, učvrstiš nadu, usavršiš ljubav te uslišiš moju molitvu za milost… (izreći svoju nakanu).

Usliši me dobri Bože, ako je to u skladu s tvojom svetom voljom. Pomozi mi da te kroz ovu devetnicu još jače uzljubim i da ti se potpunije predam. Neka mi tvoje neizmjerno milosrđe bude razlog za rad na sebi i za želju da se tvoje sveto ime proslavi u mojem životu i u životima mojih bližnjih. Pouzdavajući se u zagovor svete Terezije, s odlučnom odlučnošću, započinjem svoj hod prema tebi. Budi hvaljen i slavljen, sada i uvijeke, po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

OSMI DAN; 13. 10.

„KAKO JE STRAŠAN GRIJEH, KAD JE MOGAO UBITI BOGA UZ TAKVE BOLI!…SA SVIH TI STRANA ZADAJU RANE SMRTNICI. KAD SU VEĆ TAKO NESRETNI I NE ŽELE DOĆI K TEBI, DOĐI TI K NJIMA, BOŽE MOJ!“ Sv. Terezija od Isusa

Gospodine Bože moj, kako si nam lijep uzor ostavio u liku svete Terezije koja je bila i ostala vjerna kći svete Majke Crkve! Ne dopusti, dobri Bože da ikada zalutam s puta Istine. Daj da uvijek ostanem vjeran tebi i Katoličkoj Crkvi na čelu s Kristovim namjesnikom. Prisnosim ti sve članove tvoje Crkve i molim te da svi budu jedno, kao što ste Ti i Otac u zajedništvu s Duhom Svetim Amen.

Sveta Terezijo, moli za mene!

Sv. Terezija od Isusa, c

 

SEDMI DAN, 12. 10.

„Ali ljubav, ako je savršena, ima tu snagu da zaboravljamo na svoje zadovoljstvo zato da bismo ugodili Gospdoinu koga ljubimo. I zaista je tako, pa makar naposti bili veliki, postaju li slatki spoznamo li da ugađamo Bogu. A na taj način ljube oni koji su stigli dovde u proganjanju, sramoćenju i uvredama.“  Sv. Terezija od Isusa

Vječni Bože, koji si nam u punini vremena poslao svoga ljubljenog Sina i učinio Ga nama u svemu jednakim osim u grijehu, pomozi mi da svojim bližnjima otkrivam lice tvoga utjelovljenog Sina. Neka mi njegovo sveto čovještvo bude poticaj i uzor kako se treba odnositi prema svim stvorenjima Tvojim. Neka mi pomogne zagovor svete Terezije od Isusa koji je pravi Bog i pravi čovjek i koji s tobom i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

Sveta Terezijo, moli za mene!

 

 

ŠESTI DAN DEVETNICE. 11. 10

„Daj da zaslužimo svi ljubiti tebe, Gospodine. Kad se već mora živjeti neka se živi za tebe. Neka već prestanu naše želje i koristi. Što se više može postići, nego da omilimo Tebi?“ Sv. Terezija od Isusa

Bože, izvore žive vode! Daj i meni napajati se s vrela toga Izvora. Daruj mi, o moj Kralju, da te tražim odlučna i hrabra srca, a s puno čežnje da ti se predam do kraja i da budem zauvijek tvoj.

Sveta Terezijo, ženo odlučne odlučnosti, izmoli mi od Gospodina milost da idući prema vječnosti povučem i one duše kojima me njegova Providnost bude slala. To te molim Oče, po tvom ljubljenom Sinu. Amen.

Sveta Terezijo, moli za mene!

 

ČETVRTI DAN DEVETNICE: 9. 10

„Koje je ropstvo veće i jasnije, nego kad se duša istrgnula iz ruke svoga Stvoritelja? Sretni oni koji vide, da su jakim okovima dobročinstava milosrđa Božjega pritisnuti i nesposobni, pa nemaju snage da se oslobode“! Sv. Terezija od Isusa

Bože moj, vječna Istino! Udijeli mi krepost svete poniznosti kako bih mogao hoditi prema Tebi, u istini i ljubavi, u odnosu sa sobom i sa svoji bližnjima. Usliši ovu moju žarku molbu, po zagovoru svete Terezije, koja je Tebe osvajala svojom poniznošću, koja joj je bila toliko važna i dragocjena za rast i napredak na putu prema vječnosti. To te molim po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Sveta Terezijo, moli za mene!

PETI DAN DEVETNICE: 10. 10

„Traži ti od mene Gospodine, što god ushtjedneš, to želim, jer je sva moja sreća u tom, da ti ugodim. A kad bi ti Bože moj, htio udovoljiti meni, ispunivši sve, što mi srce želi, vidim, propala bih.“ Sv. Terezija od Isusa

Milosrdni Bože, kako je neizmjeran dar imati te za Prijatelja i pouzdati se u Tebe! Daj mi, o moj Bože, milost da sve svoje pouzdanje stavim u Tebe. Spoznajem da to nije uvijek lako, ali pomozi mi po zagovoru svete Terezije, da napuštam povjerenje u sebe i rastem u pouzdanju i povjerenju u Tebe. To te molim po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Sveta Terezijo, moli za mene!

 

TREĆI DAN DEVETNICE; 8. 10.

„ Jasno sam shvaćala da imam dušu; ali koliko vrijedi ta duša i tko je u njoj nisam shvaćala, da u ovu majušnu palaču moje duše stane tako veliki Kralj, ne bih ga bila toliko puta ostavljala samoga; češće bih bila s njime i više bih se trudila da ne budem tako prljava“. Sv. Terezija od Isusa

Gospodine moj! Nadraži Goste moje duše! Udijeli mi milost spoznati što znači posjedovati te u sebi, kako bih što češće zalazio u nutrinu svoje duše i nalazio se s Tobom, neizmjerni, a tako bliski i ponizni Kralju. Pomogao mi na tom putu zagovor svete Terezije, koja te rado nalazila i promatrala u odajama svoje duše! To te molim po Kristu Gospodinu našemu. Amen.
Sveta Terezijo, moli za mene!

 

DRUGI DAN DEVETNICE: 7. 10.

“Svijet je sav u plamenu. Hoće ponovno osuditi Krista. Hoće Crkvu sravniti sa zemljom. Pomozite mi se zbog toga moliti Gospodinu.” Sv. Terezija od Isusa

Gospodine moj, pomozi mi da i ja poput tvoje velike prijateljice, svete Terezije, molitvu shvatim kao prijateljski razgovor s tobom. Ne dopusti da me moja slabost i grešnost udaljava od tvoje ljubavi i želje da budem zauvijek tvoj.

To te molim po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Sveta Terezijo od Isusa, moli za mene!

 

PRVI DAN DEVETNICE: 6. 10.

“KRŠĆANI, VRIJEME JE DA BRANITE SVOGA KRALJA I DA GA PRATITE U TAKO VELIKOJ OSAMLJENOSTI; JER MU JE OSTALO TAKO MALO PODANIKA, A SILNO MNOŠTVO PRATI ZLOGA.”

MOLITVA: Svemogući Bože i ja sam tako često rastrgan između tebe i svijeta, između grešnih prigoda i želja te milosnih trenutaka provedenih u društvu s tobom. Pomozi mi po zagovoru svete Terezije, da uvijek iznova izabirem tebe i ono što će mi pomagati da Ti budem bliži. To te molim po Kristu, Gospodinu našemu. Amen.

Sveta Terezijo od Isusa, moli za mene!

Terezija Avilska 2021

Odgovori