ODRŽAN VIKEND ZA RAZLUČIVANJE POZIVA

ODRŽAN VIKEND ZA RAZLUČIVANJE POZIVA

U našem samostanu u Hrvatskom Leskovcu, održan je od 8. – 10. listopada “vikend u Karmelu Božanskog Srca Isusova” za razlučivanje životnog poziva. Okupilo se 18 djevojaka koje su željele otkriti Božji naum za svoj život.

Zahvaljujemo Gospodinu da smo im mi sestre mogle pripomoći u tome, a u nastavku donosimo svjedočanstva neke od njih.

***

Vikend u Karmelu za djevojke bih preporučila svakoj djevojci koja imalo dvoji oko svoga poziva i misli da ju Bog zove na nešto više. Vikend prožet molitvom, mirom, blizinom Isusu, i katehezama toliko dobro odrađenima i odabranima da točno pruže odogovore na ona pitanja koja se javljaju osobi kod takvog promišljanja a i ujedno otvore nova pitanja oko kojih bi trebali promišljati. Osobno mi je ovaj vikend pomogao u učvršćivanju odluke i dubljem upoznavanju života utemeljiteljice kao i same zajednice koja me oduševila. Hvala svim sestrama, od onih koje su nas vodile na ovom vikendu kroz kateheze, molitvu, osobne razgovore do sestara kuharica i svih drugih na njihovom vremenu, trudu, požrtvovnosti i ljubaznosti.
***
Ovaj vikend dobila sam odgovore na mnoga svoja pitanja. Spoznala sam svoje strahove i napasti te sam shvatila kako nisam sama u njima. I druge djevojke bore se sa istim mislima što mi je dalo realniju sliku i ohrabrenje da nastavim u smjeru u kojem idem. Sestre su sve jako drage, zabavne i smiješne, a u očima im se vidi velika ljubav i želja da se brinu o dušama koje su im kroz cijeli vikend povjerene. Program razlučivanja sumira najčešće postavljena pitanja u vezi osobnog poziva te ostavlja dosta mjesta za dodatna pitanja čiji odgovori olakšavaju prihvaćanje Božje volje.
Svakoj djevojci koja se bori sa odabirom poziva, bio to obiteljski ili redovnički, predlažem da da priliku jednom ovakvom vikendu u Karmelu. Cure, samo hrabro! Vaš Zaručnik već čeka da mu dođete u susret.
Bb+
Evo, nadam se da će ovaj tekst potaknuti barem jednu curu da razmisli o opciji i da je kroz njega dragi Bog ohrabri na sudjelovanje.
Ja bih se zahvalila vama sestrama što ste rekle svoj Da po uzoru na Marijin Fiat. Ona je majka čijom vjernom kopijom želim biti i koja me može naučiti kako izbijeliti svoju prljavu haljinu. Vama hvala što ste još jedni znakovi da se to može.
***
Na vikend sam došla pomalo u grču i sa sto pitanja koja su mi se motala po glavi, kao i obično. Zapravo, kroz cijeli put razlučivanja osjećala sam se jako nemirno, napasti sa svake strane. Vaše osobne priče o zaprekama koje ste imale su mi jako pomogle, jer vidim da nisam jedina i znam da je to samo trenutni osjećaj. Kateheze su bile predivne, držale ste moju pozornost od prve do zadnje riječi. Puno su mi toga razjasnile. U sjećanju mi je posebno ostala kateheza gdje je jedna sestra pričala o Vašem apostolatu. Jedva sam zadržavala suze u sebi, nisam mogla vjerovati kolika ljubav vlada među svima Vama i kako ju dijelite na svakoga s kime radite. Imala sam priliku ući u dom i stvarno ne mogu opisati taj osjećaj, još uvijek sam pod dojmom.
Super mi je i to što su uz mene cure koje prolaze kroz isto to razlučivanje, mislim da smo kroz razgovore jedna drugoj puno pomogle. Lakše je kad znamo da nismo jedine koje prolaze kroz to razdoblje, razumijemo se u potpunosti.
Nakon vikenda osjećam takav mir u sebi, iskreno se ne mogu prepoznati. Sve mi sad ima više smisla i znam da sam na pravom putu. Hvala Vam što održavate takve vikedne jer su od velike pomoći. Ako Bog da, vidimo se u 12. mjesecu na drugom Vikendu u Karmelu!
Božji blagoslov!
Vikend u Karmelu BSI, listopad

Odgovori