DOŽIVOTNO REDOVNIČKO ZAVJETOVANJE S. MARINE LUCIJE KOLIĆ

DOŽIVOTNO REDOVNIČKO ZAVJETOVANJE S. MARINE LUCIJE KOLIĆ

“ZAUVIJEK TVOJA ISUSE!” – POLAGANJE DOŽIVORNIH ZAVJETA S. MARINE LUCIJE OD AGONIJE KRISTOVA SRCA

Svoju potpunu pripadnost Gospodinu potvrdila je sutradan, 2. srpnja svojim doživotnim redovničkim zavjetovanjem s. Marina Lucija od agonije Kristova Srca (Marina Kolić). Slavlje redovničkog zavjetovanja održano je u provincijalnoj samostanu Družbe u Hrvatskom Leskovcu u nazočnosti rodbine zavjetovanice, susestara i vjerničke zajednice.

Svetu Misnu žrtvu po kojoj je s. Marina Lucija sjedinila prinos svoga života predslavio je p. Jorge Ramos. Nakon liturgije riječi, sukladno obredu zavjetovanja, pred okupljenom vjerničkom zajednicom, sestra je izrekla svoju želju da je pripravna do smrti živjeti na Božju slavu i  slavu njegove Crkve te Njemu služiti u ovoj redovničkoj obitelji.

U svojoj homiliji tumačeći Božju riječ, P. Ramos je osvjetljivao otajstvo Božjeg poziva. Rekao je da svaka posvećena osoba dijeli iskustvo proroka Jeremije koji se smatrao poput djeteta nedostojan i nedostatan za službu Bogu, ali ga je Gospodin ohrabrio. Poput njega, ni mi nismo sami niti ostavljeni jer nas Gospodin štiti, prati…  On treba biti središte života, prva ljubav Bogu posvećene osobe koja je izabrala život nasljedovanja Isusa Krista. U nastavku homilije potom je podsjetio da je tajna ustrajnosti svakog poziva savjet svetog Pavla iz poslanice Filipljanima „Ja nipošto ne smatram da sam već dohvatio. Jedno samo: što je za mnom, zaboravljam, za onim što je preda mnom, prežem, k cilju hitim, k nagradi višnjeg poziva Božjeg u Kristu Isusu.“ Zavjetovanici je poželio ove kreposti hrabrosti, ustrajnosti i strpljivosti kako bi mogla živjeti i ostati u Kristovoj ljubavi jer je Gospodin onaj koji se ne da nadmašiti u velikodušnosti.

Potom je uslijedio sam obred zavjetovanja. Zavjetovanica je svojim trostrukim „da, hoću!“ očitovala spremnost da sebe posveti potpuno Bogu. Predslavitelj je tada pozvao sve prisutne da se pridruže molitvi zaziva Božje pomoći i zagovora svetaca  po molitvi Litanija svih svetih.

Zatim je uslijedio sam čin zavjetovanja koje je u ime Crkve primila vrhovna poglavarica Družbe M. Karla Marija od Križa. Kao znakove redovničkog zavjetovanja s. Marina Lucija je primila potom drveni križ sa ispisanim svojim imenom i datumom zavjetovanja; sličicu sa tekstom Isusovih blaženstava (Mt 5) i hvalospjeva ljubavi (1 Kor 13) koje će joj bile smjernice u životu.

Po završetku svetog Misnog slavlja, uslijedilo je čestitanje novozavjetovanici i zajednišvo s uzvanicima kod obiteljskog stola.

Neka Srce Isusovo udijeli našoj s. Marini Luciji svoj blagoslov i milost da ostane vjerna čežnji evanđeoskog savršenstva, uveća svetost Crkve i snagu njezina apostolskog rada.

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori