PROSLAVA DIJAMANTNOG I SREBRNOG JUBILEJA REDOVNIČKOG POSVEĆENJA

PROSLAVA DIJAMANTNOG I SREBRNOG JUBILEJA REDOVNIČKOG POSVEĆENJA

Prvog srpnja 2018, uoči dana osnutka Družbe, proslavile su jubilej svoga redovničkog posvećenja: s. Antonina od sv. Josipa (Evica Parađ), s. Irena od žalosne Majke Božje (Katarina Štimac) i s. Štefanija od Duha Svetoga (Sidonija Srpak) šesdeset godina te s. Ana Terezija (Andrea Vuradin) 25 godina.

Ova redovnička svečanost je okupila sestre iz drugih naših samostana koje su htjele na taj način izreći sestrama slavljenicama svoju zahvalnost za vjernost i život darovan Gospodinu, Crkvi, Družbi i dušama. Svečano Euharistijsko slavlje je predslavio p. Mate Miloš, karmelićanin u koncelebraciji s drugim svećenicima. Tumačeći Evanđelje,  u svojoj homiliji on je istaknuo primat Božjeg izbora kako to svjedoče Isusove riječi: Ne izabraste vi mene,nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite… (usp. Iv, 15). Pred nama ste vi sestre jubilarke koje ste donijele rod od šesdeset  i dvadesetpet godina. Redovnički zavjeti su sredstvo kojim postajemo istinski zaljubljeni u Boga; cilj je postići ljubav, a Bog je ljubav. Naglasio je potom da su redovnički zavjeti u protuslovlju sa potrošačkom kulturom, autonomijom i individualizmom. Mogu stoga izgledati kao umiranje i trpljenje, ali ono koje donijeti plod uskrsnuća. Redovnice su se zavjetovale Bogu ljubavi, a to je velika hrabrost u današnje vrijeme. To je čin nade u Boga koji nam obećaje budućnost i zato su oni također znak vjernosti sestara koje slave jubilej. Jer redovnica teži ostvariti Isusovu slobodu pripadnosti nebeskom Ocu. Potom je p. Mato naglasio jubilarkama da ih M. Terezija od sv. Josipa ohrabruje: idite uvijek odvažno naprijed…. a da biste to mogle, trebate živjeti u Božjoj prisutnosti. Na završetku homilije propovjednik im je poželio da ih Karmelska Gospa i sveci pomažu na putu uspona prema brdu Karmelu.

Nakon toga su sestre obnovile svoje potpuno predanje Gospodinu, po Marijinu uzoru,  kako bi njihov život bio na proslavu Božanskog Srca Isusova.

Gospodin koji je u našim dragim sestrama započeo dobro djelo, neka ga dovede do ispunjenja za Dan Gospodina našega Isusa Krista.

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori