Drugi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Drugi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Drugi dan: ZA BOLESNE  I ONE KOJI TRPE NEVOLJE

A kralj će im odgovoriti: „Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!ˮ (Mt 25, 40)

Meditacija: Već u najranijoj dobi bila je Ana Marija Tauscher dirnuta ljudskom bijedom i nevoljom. Kao dijete posjećivala je sa svojom majkom siromašne i bolesne. Kao mlada žena željela je svoju ljubav prema Bogu pokazati brinući se za psihički bolesne osobe u jednoj bolnici u Kӧlnu. Ali, nakon svog prelaska na katoličku vjeru dobila je otkaz. Tako je i sama mogla iskusiti što to znači biti bez posla, sam, u tešku siromaštvu i ponižavajućem položaju. Potaknuta tjelesnom i duhovnom nevoljom mnogih ljudi osnivala je domove sv. Josipa. Njezinu nježnu brigu osjećala su ponajprije djeca, usamljeni i stariji ljudi, siromašni  i oni kojima je bila potrebna pomoć.

Molitva: Gospodine Isuse Kriste, Spasitelj si bolesnih i liječnik duša. Ti si nas pozvao da dođemo k Tebi puni pouzdanja sa svime što nas opterećuje. Po zagovoru bl. Majke Marije Terezije obraćam se Tebi i molim Te za pomoć u svojoj potrebi…

Odgovori