Prvi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Prvi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Prvi dan: POUZDANJE U BOGA

„Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu koji kuca otvorit će se.ˮ (Mt 7, 7-8)

Meditacija: Majka Marija Terezija ima veliko i neograničeno povjerenje u Boga. Znala je što su siromaštvo, nevolje i brige svih vrsta. Uočavala je gdje je potrebno pomoći drugima. Vapila je Bogu da joj za to pokaže putove i da joj omogući sredstva. U pismima je pisala: „Bog naše povjerenje nikada ne može drugačije kušati nego dopuštajući da potreba dođe do vrhunca. Onda na prekrasan način pokaže svoju moć, veličinu i ljubav.ˮ (Pismo 219) „Vjerujmo u Božju providnost i prepustimo joj sve. Usprkos tomu ono što smo mi dužni učiniti moramo s velikom vjernošću učiniti.ˮ (Pismo 1849)   

Molitva: Gospodine, naš Bože, bl. Majka Marija Terezija od sv. Josipa uvijek se pouzdavala u tvoju pomoć. Mi se često premalo pouzdajemo u tebe. Pomozi nam u našoj tami, malodušnosti i nevolji čvrsto i s pouzdanjem vjerovati u Tebe i graditi na Tvojoj pomoći. Čuj moju molbu…

 

Odgovori