Duhovna obnova obitelji postulantica i novakinja Karmel BSI

Duhovna obnova obitelji postulantica i novakinja Karmel BSI

 VIKEND RADOSTI, BOŽJIH MILOSTI

I MARIJINE MAJČINSKE PRISUTNOSTI

ZA OBITELJI REDOVNIČKIH PRIPRAVNICA

U čemu je tajna Karmela Božanskog Srca Isusova? Zasigurno, svaka redovnica koja živi u njemu dala bi odgovor koji bi tek djelomično pokušao pojasniti što to Gospodin želi duši darovati, a može se samo u Karmelu naći. A Karmel i Božansko Srce Isusovo – ove dvije velike ljubavi sadržane u jednom imenu, privlače uvijek iznova k sebi. U subotu i nedjelju,16. i 17. svibnja, bile su privučene pozivom na duhovnu obnovu obitelji naših redovničkih pripravnica – postulantica i novakinja.

U trenucima zajedništva kroz program duhovne obnove, Gospodin koji je naš trajni Životni Suputnik,  približavao se i otkrivao svoju prisutnost i blagoslovljenost naših života na razne načine… Boraveći u karmelskom ozračju, postaje jasnije kako Karmel pruža šire horizonte i drugačiji pogled na postojanje i smisao života….

u Godini posvećenog  života i velikog terezijanskog jubileja, milosrdni Bog zacijelo želi dati svoj poseban blagoslov onima koji su Mu darovali svoje kćeri i sestre…

Donosimo dojmove sa susreta jednog sudionika duhovne obnove, na čemu najsrdačnije zahvaljujemo…

Duhovna obnova obitelji postulantica i novakinja Karmel BSI

16. i 17. svibnja 2015. Vrhovec, Zagreb

        Rezervirana subota za duhovnu obnovu, susret, druženje, razgovor s Gospodinom i  mojom  sestrom napokon je došao. Tata Stjepan, mama Jasenka, baka Katica i ja Domagoj odazvali smo se na  duhovnu obnovu obitelji postulantica i novakinja. Naša Lucija odabrala je svoj životni- duhovni put, živjeti baš ovdje u Karmelu Božanskog Srca Isusova.

Uvijek krenemo na susrete obnove s nekim predrasudama i stavovima, koji su se i ovaj put dobrim dijelom pobili vrlo brzo. Mislim si,   bude nas nekoliko ,  malo ćemo pričati, razgovarati s Lucijom,  misa i to je to … Na sreću Gospodin uvijek čuva najbolje za nas.

      Subota ujutro 9:00 h došli smo na Vrhovec ,  za nama i ostale obitelji i odjednom je bilo puno dvorište roditelja, baka, braće, sestara i redovnica. Vidjevši Luciju,  baš nekako srce zakuca onako na maksimum, osjećaj zahvalnosti i predanja. Malo smo  se opustili uz kavu i doručak, ali kak se veli nismo došli  ovdje zjake  prodavati , idemo raditi prvenstveno na sebi i našem odnosu s dragim Gospodinom .

        Uz dijelove životopisa sv. Terezije i njezinom djelovanju, vodio nas je o. Jure Zečević  koji je stvarno detaljno pojasnio i pokušao nam približiti odnos roditelja i djeteta , ne samo u ranoj dječjoj dobi nego i kasnije u odrastanju i sazrijevanju mlade osobe.

       Uz svetu Misu i osobno sažimanje svega rečenoga srce postaje sve veće i bogatije.  Kako je malo potrebno!  Nakon ručka i popodnevnog odmora sestra Marina koja je i organizirala cijeli vikend, uvela nas je snagu molitve i predanja Gospi od Karmela, kroz povijest Škapulara, kojeg smo primili u nedjelju nakon svete Mise kao znak vjere i pouzdanja u  zaštitu Gospe od Karmela, čime smo postali punopravni članovi Karmelske zajednice. Zatim nam je gospođa Tea kroz izrazito jako osobno svjedočanstvo dala uvid u blago čvrste vjere i molitve.

        Razgovor, razgovor i razgovor , izmjenjivanje iskustava, nadopunjavanje i međusobno slušanje , uz ostale obitelji ovaj vikend je postao nešto stvarno mirno, a opet aktivno. Bilo je lijepo , baš prožeto Duhom Svetim.

       Neizmjerna je radost provesti dva dana u ovakvom društvu , prvenstveno obiteljskom, a potom i s drugim obiteljima gdje na kraju svi činimo jednu zajedničku veliku obitelj i vezani smo preko Karmela BSI s  našim sestara i kćerima kod Gospodina našega Isusa Krista.

         Srcem zahvaljujemo svim sestrama  i cjelokupnom Karmelu BSI na nesebičnom pomaganju i ljubavi!

Mir i dobro!
obitelj Eršek

 

 

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori