Komentar Zamka duše

Komentar Zamka duše

U našem životnom hodu prema Gospodinu i traženju susreta s Njime, sv. Terezija od Isusa (Avilska) – naučiteljica Crkve se očituje kao iskusna usmjeriteljica.  U svojim spisima ona nam otkriva misterij i veličinu ljudske duše i otajstva Božje ljubavi zbog koje je stvorena. Jedan od kapitalnih Terezijih spisa je „Zamak duše“.

U ovoj godini jubileja njenog rođenja, kao izvrstan vodič za razumijevanje Terezijine nauke, može poslužiti spis „Zamak duše: Sabrani komentari knjige, duhovne vježbe i popratni paralelizmi po temama pojedinih odaja” .

Ovaj iznimno koristan spis za pojašnjenje Terezijine nauke donosi također  teološku argumentaciju duhovnog puta te ih obogaćuje paralelizmima iz života drugih duhovnih velikana.  Rukopis je priredio p. Miljenko Sušac, na čemu smo mu od srca zahvalni. Brojni pozitivni odjeci redovničkih osoba i Kristovih vjernika laika, potaknuli su nas da, uz suglasnost autora, tekst učinimo dostupnim svim zainteresiranima za blaga kršćanske duhovnosti i provjerene puteve svetosti.

Rukopis možete preuzeti ovdje:

KOMENTAR ZAMKA DUŠE (1)

KOMENTAR ZAMKA DUŠE (2)

KOMENTAR ZAMKA DUŠE (3)

KOMENTAR ZAMKA DUŠE (4)

Odgovori