PRIMANJE KARMELSKOG ŠKAPULARA – DUHOVNA OBNOVA

PRIMANJE KARMELSKOG ŠKAPULARA – DUHOVNA OBNOVA

U našem samostanu Karmelićanki Božanskog Srca Isusova, Vrhovec 29 u Zagrebu, u subotu 9. travnja 2022. održat će se duhovna obnova za osobe koje žele posvetiti svoj život Blaženoj Djevici Mariji primanjem karmelskog škapulara.

Program obuhvaća kateheze (o naglascima marijanske duhovnosti i štovanju Marije u Karmelu, o nastanku i razvoju karmelskog škapulara te o njegovoj aktualnosti kroz stoljeća i u suvremeno doba); prisutni će imati priliku za sakrament sv. Ispovijedi, euharistijsko klanjanje i sv. Misu.

Program traje od 9.00 do 18.00 sati.

Osiguran je ručak.

Za ostale informacije i prijave molimo javiti se na mail: s.dijana.pucko@gmail.com

“Ženo, evo ti sina. Sine, evo ti Majke” (Iv 19,26) Ne znam bi li se mogao naći još neki tekst koji bi nam jasnije razjasnio što za nas znači pobožnost prema Djevici Mariji od Karmela. To je proslava Marijina duhovnog majčinstva; to je i proslava milosti Božje; i konačno, to je slavlje unutarnjeg života, čija je slika Marija i snažan i mudar vodič. Dakle, možemo reći da je škapular ruho milosti satkano Marijinim blagoslovljenim rukama… Marija nas nikad nije prestala promatrati svojim majčinskim pogledom kako bi zaštitila život milosti u nama. Svako naše obraćenje Bogu, svaki naš ustanak od grijeha – bio mali ili veliki, svaki naš napredak u milosti, uvijek se događa po Djevici Mariji.”

Karmelski škapular

Odgovori