Sedmi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Sedmi dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Sedmi dan: ZA JEDINSTVO KRŠĆANA   

„…da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao.ˮ (Iv 17,21)

Meditacija: bl. Majka Marija Terezija potječe iz protestantske obitelji. Odgojili su je pobožna majka i otac – poznati protestantski pastor. U danima svoje mladosti, dok nije našla put do katoličke crkve intenzivno se bavila temeljnim istinama vjere. Znala je za sreću – biti jedan ud Crkve, ali znala je i za patnju podijeljenih kršćana. Svojim sestrama je dala uputu: „Nećemo pitati za vjeroispovijest; mi ćemo, koliko možemo ublažiti svu bol.ˮ (DB 285 )

Zahvalno se prisjećala podrške koju je mogla iskusiti od židovskih, protestantskih ili metodističkih osoba tijekom različitih svojih osnutaka.

Molitva: Bože, koji si uvijek spreman pomoći; Ti ujedinjuješ što je rastavljeno i čuvaš u jedinstvu što si povezao. Izlij iznova milost svojega Duha na nas kako bi jedinstvo za koje je Tvoj Sin prije svoje muke i smrti molio postalo stvarnost. Daruj nam razumijevanje jednih za druge. Pomozi nam zagovorom bl. Majke Marije Terezije da napredujemo na putu prema jedinstvu kršćana i sjeti se naše molbe…

Odgovori