Slavlje zlatnog Jubileja

Slavlje zlatnog Jubileja

Radost slavlja 50 godina redovničkih zavjeta podijelile smo 1. srpnja 2015. u samostanu sestara Karmelićanki BSI u Zagrebu s našim „zlatnim“ sestrama: s. M. Matildom od Presvetog Sakramenta, s. Marijom Terezijom od Djeteta Isusa, s. M. Ozanom od Žalosne Majke Božje i s. M. Teofilom od Majke Božje. Započeli smo zajedničkom Jutarnjom molitvom te zahvalom i čestitanjem, nakon što ih je provincijalna poglavarica s. Kristina Pišković okitila zlatnim buketićem cvijeća. Simboličan je to izvanjski znak za onu unutarnju preobrazbu i trag koji je ostavio, i dalje ostavlja, njihov Bogu posvećeni život prokušan u vatri pedeset godina vjernosti, poput zlata koje se u vatri kuša.

Svečanu Svetu misu predslavio je msgr. Vlado Košić, sisački biskup, u koncelebraciji sa desetak svećenika, prijatelja naših sestara i naše redovničke zajednice te okupljenim sestrama iz svih naših zajednica i rodbinom slavljenica. Trenuci zajedništva nastavili su se zatim uz obiteljski stol. U ozračju ovog slavlja svoje zavjete obnovile su i naše mlade sestre juniorke: s. Marija Gabrijela, s. Ana Marija, s. M. Iva, s. Marijana, s. Marina Lucija, s. Marija Andrea i s. M. Barbara.

Od srca čestitamo našim sestrama! Uz geslo godine velikog Jubileja 500-te obljetnice rođenja sv. Terezije od Isusa: „Za Tebe sam rođena!“, želimo im da i njihovi životi budu plodno ostvarenje volje Božje i otajstva Isusovog života!

 

    Sorry, photo gallery is empty.

Odgovori