Četvrti dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Četvrti dan devetnice bl. Mariji Tereziji od sv. Josipa

Četvrti dan: OSJETLJIVOST ZA DJECU

,,Tada mu doniješe dječicu da na njih stavi ruke i pomoli se. A učenici im branili. Nato će im Isus: ‘pustite dječicu i ne priječite im k meni jer takvih je kraljevstvo nebesko’!“ (Mt 19, 13-14)

Meditacija: Majka Marija Terezija nije zatvarala oči pred mnogim nevoljama svojega vremena. Osobito duboko ju je dirnula situacija mnoge djece u Berlinu krajem 19. stoljeća. Smilovala se neželjenima, nevoljenima, nezbrinutima i otvorila je 1891. prvi dom sv. Josipa, nakon kojega su slijedila mnoga otvaranja po cijelome svijetu. Djeci je sa svojim sestrama pokušavala pružiti dom i odgojiti ih u kršćanskoj vjeri. „Moja zadaća neka budeˮ, piše u svojoj autobiografiji, „brisati suze, liječiti duševne rane i privesti nevinu djecu Srcu Isusovu.ˮ

Molitva: Bože, iz milosti si nas po svome Sinu spasio i prihvatio kao svoju ljubljenu djecu, tako da te smijemo zvati „Abbaˮ – Oče. Otvori naša srca za mnoge potrebe koje su u obiteljima. Blizu budi djeci koja su neželjena, zlostavljana ili zanemarena. Daj im da osjete ljubav, zaštićenost i smiluj se bespomoćnim i preopterećenim roditeljima, učiteljima i odgojiteljima.

Po zagovoru bl. Majke Marije Terezije blizak budi i nama u našoj potrebi…

Odgovori