ISUS SASVIM USREĆUJE SRCE – ODRŽAN KARMELSKI KAMP

ISUS SASVIM USREĆUJE SRCE – ODRŽAN KARMELSKI KAMP

KARMELSKI LJETNI HORIZONTI : ISUS SASVIM USREĆUJE SRCE

U samostanu sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Bibinjama od 1. do 8. kolovoza 2019. održan je duhovno-rekreativni kamp za djevojke. Na njemu se okupilo dvadesetak djevojaka od istoka i zapada, sjevera i juga Lijepe naše te Bosne i  Hercegovine: Varaždina, Bjelovara, Zagreba, Virovitice, Rijeke, Splita… Okvirna tema ovogodišnjeg susreta bila je sadržana u akrostihu:  ISUS SASVIM USREĆUJE SRCE… Kroz molitvenu podršku i susretljivosti sestara iz bibinjskog samostana, program za sudionice su pripremile i predvodile s. Marina s. Anica Marija. U samostanskom ozračju, na mladima blizak način, ponudile smo  mogućnost za duhovno osvježenje i rast u vjeri kroz dio bogate baštine duhovnosti Karmela i Srca Isusova te kroz životno iskustvo vjere naših svetaca. Blizina mora i lijepa plaže pozivala je pak u poslijepodnevnim satima na zasluženo osvježenje i odmor tijela.

Dani ljetnog kampa bili su doista obostrano iskustvo ljepote boravka u Božjoj blizini te radosnog i srdačnog zajedništa koje nastaje kada se okupe osobe u Isusovo ime. Svakodnevni program bio  je koncipiran tako da je mogao pripomoći u tome da sudionice dublje otkriju sebe tražeći Boga i tražeći Boga da još dublje upoznamu sebe. Jednotjedni program sastojao se od: kateheza, meditativno-molitvenog programa, kupanja, euharistijskog klanjanja, svakodnevne sv. Mise, prilike za sakrament sv. Ispovijedi, rekreativnih trenutaka, druženja, mogućnost osobnih razgovora sa redovnicom, svećenikom, i još mnogo toga… Bile smo otvorene i za one teme koje su se  sudionicama pokazale kao potreba za životnim pitanjima na koje žele dobiti odgovor. Tijekom misnog slavlja koje je predslavio župnik don Zdenko Milić, na spomendan snježne Gospe 5. listopada, sudionice su se posvetile Blaženoj Djevici Mariji primanjem karmelskog škapulara i time učinile novi evangelizacijski „iskorak“ za svoj život.

Zahvalne smo Gospodinu da im je kroz ove dane pogled sa Karmela otvarao nove predivne horizonte Božje ljepote i ljubavi. O tome svjedoče i dojmovi svih sudionica. Blažena Djevica Marija, Kraljica Karmela kojoj su se posvetile primanjem karmelskog škapulara neka nas sve vodi k Isusu.

Dojmovi nekih sudionica:

Tjedan dana provedenih u duhu Karmela u meni je probudilo neopisivu radost i spoznaju da me Isus zbilja ljubi! Kroz osobnu i zajedničku molitvu, razmatranje Božje riječi, molitvu pred Presvetim, sakramente, kateheze, primanje škapulara u zajedništvu sa još 18 djevojaka osnažena sam za novi život, život u Kristu.  Za naš duhovni rast su se brinule i molitvom podupirale časne sestre kojima od srca želim da u Vječnosti gledaju Gospodina. Upoznavanje karmelske duhovnosti ostavlja trag za cijeli život. Trag koji nas vodi našoj Nebeskoj Majci i Gospodinu Isusu Kristu.

S pouzdanjem u Gospodina koji je u meni preporučam svim djevojkama da dođu na goru Karmel i dožive preobraženje u Gospodinu.

Kristina

***

Kamp je stvarno idealno mjesto odmora duhovne i tjelesne rekreacije. Stvarno pravi odmor za dušu i tijelo. Ono sto sam tražila, odmor i tišina, druženje s Isusom, klanjanja i adoracije, smijeh s vama, cure, svjedočenja, predobro. Svaka vaša kateheza otvorila mi je oči za potpuno nove spoznaje. Odmor baš kakav sam si poželjela. Odmor koji me je potpuno promijenio ili potvrdio promjenu i moj novi put na kojem se nalazim. Osjećam i znam da sam sad potpuno nova osoba koja još više voli Isusa i koja je sigurnija u svoj poziv. Upoznala sam vas časne sestre, vaš red, vaš život redovnički i to mi je dalo još neke odgovore. Uživala sam gledajući vas kako ste puni zanimljivih priča, spoznaja, znanja o svakom području, mislim da nema teme s kojom bi vas mogli iznenaditi da ne znate bar jednu priču. Hvala vam na tom iskustvu.

Vaša organizacija, mir, ljubav i briga koju ste imali za svaku od nas je prekrasno, neopisivo.

Hvala vam još jednom na svemu i Bog vas obilno blagoslovio.

Martina

***

 

Na kamp sam došla na nagovor prijateljice kojoj ću vjerojatno zahvaljivati do kraja života što mi je predložila ovakvu vrstu odmora. To je i duhovni i tjelesni odmor, jednostavno savršena kombinacija jer baš kako je i don Bosco napisao : ,,Praznici neka služe za odmaranje ali i istovremeno se valja i nečim baviti, kako se – dok se tijelo odmara- duh ne bi izgubio.” Kamp mi je došao kao odlična duhovna obnova – molitva, kateheze, svjedočanstva a uz to sve i kupanje na moru – savršeno punjenje baterija. Drago mi je što sam imala priliku raditi na sebi, upoznati nove ljude, sklopiti nova prijateljstva i slušati o životima svetaca koji su položili život u Božje ruke. Sestre su uvijek bile otvorene za duhovni razgovor i pitanja. Mogu reći da su mi očekivanja od ovog kampa apsolutno ispunjena te se nadam da ću imati priliku doći opet. Bilo je stvarno jedno predivno iskustvo.

                                                                                                                                                                    Danijela

    Sorry, photo gallery is empty.

 

Odgovori