SLAVLJE JUBILEJA REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA

SLAVLJE JUBILEJA REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA

 

RADOSNA ZAHVALA ZA GODINE ŽIVOTA S BOGOM I ZA BOGA U NJEGOVOJ CRKVI

Osmog prosinca, zaštićene majčinskom ljubavlju Bezgrešne Djevice, Majke i Kraljice Karmela, u našem samostanu na Vrhovcu 29, okupile su se sestre kako bi zahvalna srca i radošću ispunjenih duša dale hvalu Gospodinu za jubilarnu obljetnicu redovničkog posvećenja naših šest sestara. Naime, svoju zahvalu Presvetom Trojstvu za primljenje milosti te Božju ljubav i dobrotu tijekom proteklih godina su uputile: S. M. Martina od Raspetoga Spasitelja (Martina Peko),  s. Marija Dominika od Dobrog Pastira (Marija Čarapina), S. M. Marcela od Bezgrešnoga začeća (Veronika Maslać) za 50 godina redovničkog života te s. M. Josipa od sv. Ivana apostola (Štefica Šprajc), s. Marija Barbara od Križa (Marija Šprajc),s. Marina od Presvetog Trojstva (Marina Kosina) za 25 godina redovničkog posvećenja. Zlatni i srebrni jubileji su uvijek prigoda da se sa zahvalnošću prisjetimo Kristovog zova kojeg smo u mladosti čule, da ga hvalimo za sva dobročinstva koja smo primile i primamo danas te da mu s pouzdanjem u Njegovu ljubav predamo našu budućnost.

U 11. 00 sati svečano euharistijsko slavlje je predslavio mons. Ratko Perić, mostarsk-duvanjski biskup u koncelebraciji s jedanaest svećenika. Razmišljajući tijekom propovijedi, potaknuti riječima biskupa Perića, o Bezrešnoj Djevici Mariji i Očevom daru Njezina života cijelome čovječanstvu, posebno smo zahvaljivali na vrijednosti i daru, ustrajnosti i predanju Bogu tijekom jubilarnih godina redovničkog predanja po zavjetima naših svečarica. Naša Utemeljiteljica, Bl. M. Marija Terezija od sv. Josipa, poticala je svoje sestre da ispunjene novom gorućom revnošću ojačaju u svom redovničkom pozivu i još žarče ljube Boga, sestre i bližnje, na radost i utjehu Srcu Isusovu. Nakon homilije sestre jubilarke su zahvalna srca obnovile zavjete potpune  predanosti svoga života Gospodinu na slavu Božanskog Srca Isusova.

Svečanosti ovoga euharistijskoga slavlja doprinijela je i nazočnost rodbine kao i prekrasno animiranje liturgije naših sestara. Svečanost proslave jubileja nastavljena je i kod zajedničkog blagovanja u radosnom ozračju.

    Sorry, photo gallery is empty.

 

 

Odgovori